Sigur ai zburat cu ei! Iată care sunt cele mai nesigure companii aeriene din lume

14 Oct 2015
Sigur ai zburat cu ei! Iată care sunt cele mai nesigure companii aeriene din lume
Skytrax, portalul care evaluează din 1999 companiile aeriene după calitate și standardul serviciilor, a dat publicității un nou clasament.  

Portalul acordă cinci stele pentru companiile de top și o singură stea pentru cele cu probleme majore.

Conform “Skytrax World Airline Rating”, pentru al patrulea an consecutiv ultimul loc este ocupat de compania nord-coreeană Air Korya.

Companiilor cu o stea, cum este Air Korya, li se interzice de ani de zile accesul în spațiul aerian al Uniunii Europene.

“La bordul avioanelor Air Korya rulează doar fillme de propangă despre dictatorul lor, iar mâncărurile servite sunt execrabile. Avantajul cetățenilor europeni este că au șanse minime să ajungă vreodată într-un avion al companiei Air Korya, fiindcă necesită o invitație explicită pentru a intra în Coreea de Nord”, notează revista germană Focus.

Skytrex acordă un calificativ de două stele, adică insuficient, pentru 22 de companii din lume. Multe dintre ele provin din Europa și opereză chiar și în România.

“Două stele înseamnă un nivel scăzut al calității, atât la bordul navelor, cât și la aeroportul considerat acasă. Printre acestea se numără italienii de la Alitalia, turcii de la Pegasus Airlines, dar și irlandezii de la Ryanair.

La nivel mondial se regăsesc în topul companiilor cu două stele americanii de la Spirit Airlines, chinezii de la China United Airlines și indonezienii de la Lion Air”, mai scrie sursa citată.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră