Canada: un raport al poliției avertizează ca tinerii canadienii s-ar putea revolta când își vor da seama cât de săraci sunt sub Trudeau

30 Mar 2024
Canada: un raport al poliției avertizează ca tinerii canadienii s-ar putea revolta când își vor da seama cât de săraci sunt sub Trudeau

Poliția canadiană a avertizat conducerea țarii într-un raport „secret” cu privire la posibilitatea unei revolte a tinerilor odată ce aceștia își vor da seama cât de sărăciți au fost sub guvernul Trudeau deoarece este puțin probabil ca cei sub 35 de ani să își poată permite vreodată să-și cumpere o casă, scrie DailyMail

  • Raportul a fost comandat să ofere „informații operaționale speciale” pentru ofițerii superiori de poliție și „factorii de decizie” din guvernul federal
  • Acesta avertizează că tinerii se confruntă cu o scădere accelerată a nivelului de trai și spune că majoritatea nu își vor putea permite vreodată o casă. 
  • Și prezice că țara s-ar putea prăbuși sub presiunea crizei economice, a crizei ecologice și a dezintegrarii teritoriale

Poliția i-a avertizat pe liderii Canadei că  vor trebui să stăpânească furia față de economia în curs de deteriorare și ca e posibila o revoltă generațională a tinerilor care îsi dau seama că nu pot cumpăra vreodată o casă.

Raportul secret al Poliției Regale Canadei descrie o imagine apocaliptică a viitorului pentru Canada, prezicând că tara va fi afectată de criza economică, colapsul ecologic și dezintegrarea teritorială.

Raportul a făcut furori în Canada după ce a fost lansată o versiune puternic redactată în urma unei solicitări de lungă durată de acces la informații din partea unui stiintific canadian.

Descris de autorii săi drept un „exercițiu de scanare”, raportul despre tendințele pe cinci ani pentru Canada avertizează că protestele convoaielor de camioane care au polarizat țara în 2022 ar putea fi doar precursorul unei societăți din ce în ce mai polarizate de „teoriile conspirației” si "paranoia".

„Perioada viitoare de recesiune va accelera scăderea nivelului de trai la care au asistat deja generațiile tinere în comparație cu generațiile anterioare”, au scris ei.

„Efectele acestei scăderi a nivelului de trai vor fi exacerbate de faptul că diferența dintre extremele bogăției este mai mare acum decât a fost oricând în câteva generații.”

Raportul a fost elaborat anul trecut pentru a oferi „informații operaționale speciale” pentru ofițerii superiori din RCMP și „factorii de decizie” din guvernul federal.

Și avertizează că perspectivele Canadei „se vor deteriora probabil și mai mult în următorii cinci ani”.

„Forțele de aplicare a legii ar trebui să se aștepte la polarizarea socială și politică continuă alimentată de campanii de dezinformare și de o neîncredere tot mai mare față de toate instituțiile democratice”, notează acesta.

Raportul descrie o imagine terifiantă a amenințărilor de mediu despre care avertizează că ar putea avea un impact nemaipomenit în Canada.

„Nordul Canadei devine mai fierbinte de cel puțin trei ori mai repede decât media globală”, susține acesta.

„Scăderea calotelor polare oferă acces la materii prime neexploatate și noi căi de transport.

„Această nouă oportunitate de profit determină mai multe țări să-și extindă pretențiile teritoriale în zonă”, ceea ce notează că va duce la „presiune tot mai mare de a ceda teritoriul arctic”.

Și, alături de predicții sumbre despre impactul inteligenței artificiale și al criptomonedelor, sunt avertismente despre ceea ce numește „eroziunea încrederii”.

„În ultimii șapte ani s-au înregistrat o polarizare socială și politică marcată în lumea occidentală”, se susține.

„Pentru a valorifica creșterea polarizării politice și a teoriilor conspirației populiștii au fost dispuși să-și adapteze mesajele pentru a atrage mișcările extremiste”.

Achiziționarea de locuințe a devenit imposibilă pentru un număr aproape record de canadieni, potrivit analiștilor, doar 26% dintre gospodării își pot permite acum o casă unifamilială.

„Situația este deosebit de tensionată în Vancouver, Victoria și Toronto, unde costurile deținerii unei case sunt vertiginoase”, a scris RBC în decembrie.

„Ottawa, Montreal și Halifax se confruntă, de asemenea, cu condiții dificile de accesibilitate.”

Raportul se încheie cu o secțiune „pașii următori”, care a fost complet redactată, stârnind speculații intense cu privire la ceea ce intenționează să facă guvernul.

— Cred că intră în panică. Aceasta înseamnă că proprietarii de bunuri/case vor fi distruși și tinerii își vor permite să cumpere”, a scris pe Twitter @roguechristian.

„Aceasta nu este doar o problemă canadiană. Ea afectează toate țările occidentale. Trăim pe timp împrumutat”, a adăugat Gary Clueit.

„Canada de mult timp s-a bazat doar pe resursele sale naturale, industria sa este în mare parte americană, prețurile locuințelor sunt deja nebunești, bula imobiliară continuă să crească, iar cele mai multe locuri de muncă decente sunt în domeniul bancar”, a scris @SamuraiElf.

„Evaluarea RCMP nu este o surpriză”.

„Epoca hegemoniei occidentale a luat sfârșit”, a sugerat Tony DiLorenzo.

„Va fi durere și adaptare. În cele din urmă, va fi în mare parte ok, atâta timp cât lista lungă de țări pe care le-am brutalizat de peste un secol nu se va răzbuna."

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră