Ați auzit de #Calexit? O să auziți. După alegeri, unii vor ieșirea Californiei din SUA!

10 Noi 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Ați auzit de #Calexit? O să auziți. După alegeri, unii vor ieșirea Californiei din SUA!


Nu știți ce e #Calexit? După #Brexit, unii vor #Calexit, și, pentru a se face auziți, au luat cu asalt rețelele de socializare, în special Twitter, foarte populară în SUA.
Alegerea lui Donald Trump a fost resimțită ca o adevărată undă de șoc în SUA, în special în California.

post

În acest stat nord-american, care i-a acordat democratei Hillary Clinton peste 60% dintre voturi, sunt unii care se pronunță pentru secesiune!

Încă de la anunțarea rezultatelor, californienii s-au revoltat pe Twitter, cu hashtag-ul #Calexit, care înseamnă ”ieșirea Californiei”.

Inițiativa, care a avut un adevărat ecou pe rețelele de socializare, este mai mult decât o glumă. Mișcarea secesionistă ”Yes California” a decis să profite de moment și de dezamăgirea provocată de victoria lui Trump și intenționează să recupereze alegătorii dezamăgiți, pentru a pregăti un referendum privind independența statului, în 2019.

crop

Pe site-ul său, Yes California dă asigurări că SUA nu sunt pe aceeași lungime de undă cu valorile californiene. California este statul american cel mai populat, cu 39 de milioane de locuitori.

Majoritatea internațiunilor folosesc umorul pentru a-și stăpâni șocul provocat de rezultatele alegerilor, dar mulți iau #Califrexit ca pe o soluție plauzibilă. ”Suntem statul cel mai bogat din SUA. În consecință, vom fi destul de puternici pentru a fi propria noastră patrie!”, este postarea pe Twitter a unui utilizator. ”Independența este singura șansă”, crede un altul.

Le răspunde însă cineva că n-au decât să se rupă, căci sunt săraci și vor muri de foame!
Și alte state americane, precum Hawai, Oregon sau New York, care au preferat candidatura lui Hillary Clinton, sunt și ele invitate la secesiune.

Alte stiri din Externe

Ultima oră