Pro şi contra Brexit: UE, fondată de un fost comunist

28 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Pro şi contra Brexit: UE, fondată de un fost comunist

Smith a spus că este important ca britanicii să înţeleagă că în UE nu este vorba despre comerţ, ci despre integrare politică. El a subliniat contribuţia italianului Altiero Spinelli, un teoretician politic şi fost comisar european, la fondarea UE.  

“E bine de ştiut ceva ce publicul trebuie să înţeleagă... UE nu se referă la problema comerţului”, a declarat Duncan Smith la BBC. “UE are nişte fondatori, printre ei o persoană importantă pe nume Spinelli, un italian, care era un fost comunist. El a conceput Tratatul de la Maastricht şi Actul unic european, de ce?", a continuat Smith.

“El a explicat: pentru că acesta este un proiect politic, care aduce națiunile Europei împreună, pentru a crea un loc numit Europa și acest concept este de așa natură încât politicienii care vin și pleacă nu a putut trece peste deciziile birocratice, pentru că, altfel, niciodată nu am fi ajuns acolo", a mai spus Smith.

Spinelli este unul dintre cei 11 fondatori oficiali ai UE. Un altul este fostul premier britanic Winston Churchill, care a propus crearea Statelor Unite ale Europei. Spinelli s-a alăturat Partidului Comunist Italian în 1920 pentru a lupta împotriva dictaturii fasciste a lui  Benito Mussolini.

Alte stiri din Externe

Ultima oră