Haos în capitala Belgiei. Huliganii extremişti au perturbat o comemorare a victimelor atentatelor

27 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Haos în capitala Belgiei. Huliganii extremişti au perturbat o comemorare a victimelor atentatelor


În ultimele minute a sosit un grup destul de mare de extremişti de dreapta, care au mărşăluit spre piaţa unde erau comemorate victimele atacurilor.
Potrivit agenţiei de presă belgiene Belga, circa 450 de suporteri ai echipelor de fotbal îmbăcaţi în negru au venit duminică după-amiază la gara Bruxelles-Nord, din direcţia gării Vilvorde.
Suporterii, mulţi dintre ei cu cagule şi în stare de ebritetate, scandează „Belgian hooligans. Asta e casa noastră!”. Tensiunea este în creştere,
Mulţi dintre demonstranţii extremişti au adoptat salutul nazist, au aprins torţe, potrivit RRA. Grupul de huligani, care a arborat şi drapelul german, a fost huiduit de moderaţi, care scandează „Suntem cu toţii fii de imigranţi!”.
Dat fiind riscul de producere de noi atentate, autorităţile belgiene au încercat să anuleze adunarea comemorativă prevăzută pentru duminică în Piaţa Bursei. Dar multe persoane au venit la faţa locului, pentru a se reculege, în semn de omagiu pentru victime, până când în piaţă au pătruns numeroşii huligani.
Poliţia încearcă să-i încercuiască şi să nu le permită să înainteze, cu ajutorul unor tunuri cu apă.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră