”Gata cu sacrificiile noastre, pentru binele vostru!” 12.000 de oameni, în stradă

31 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
”Gata cu sacrificiile noastre, pentru binele vostru!” 12.000 de oameni, în stradă


Mișcarea, care afectează transporturile în comun, școlile sau poșta, erau prevăzute de mai multă vreme. Nu sunt decât o etapă în mobilizarea organizată de marile sindicate de la instalarea coaliției de centru-dreapta condusă de liberalul francofon Charles Michel, în 2014.
Alte acțiuni, manifestații și greve generale sunt deja planificate pentru 24 iunie și 7 octombrie.
Trei sindicate belgiene au făcut front comun și un plan de acțiuni contra măsurilor de austeritate ale Guvernului federal, provocând perturbări ale bunului mers al transportului în comun, trenurilor, distribuției poștale etc.
La momentul difuzării acestei știri, circa 300 de manifestanți se îndreptau spre domiciliul premierului Charles Michel, din Wavre. Manifestanții solicită demisia acestuia.
Circa 600 de manifestanți au procedat la o spânzurare simbolică a premierului Charles Michel, în Grand-Place din Mons, potrivit RTBF. În fața Primăriei fusese ridicat un eșafodaj. Manifestanții au spânzurat un manechin care îl reprezenta pe șeful Guvernului.

michel

Înainte de a-l ”spânzura pe premier”, manifestanții au enumerat reproșurile la adresa premierului.
Serviciile publice sunt în grevă pentru a denunța retricțiile bugetare impuse de Guvernul Michel. Negocierile sunt în impas între sindicate, patronat și liderii politici.

Alte stiri din Externe

Ultima oră