Viața continuă la Bataclan, după teribilul atentat din 13 noiembrie 2015. Concert Sting sâmbătă seara! (VIDEO)

12 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Viața continuă la Bataclan, după teribilul atentat din 13 noiembrie 2015. Concert Sting sâmbătă seara! (VIDEO)


Mulți dintre cei care au venit sâmbătă seara la Bataclan spun că sunt emoționați și că este bine că Bataclan refăcut este același ca în urmă cu un an, semn că viața trebuie să continue.


Pentru Aurelian, supraviețuitor al atacului în care au murit 90 de persoane în timpul concertului Eagles of Death Metal din 13 noiembrie anul trecut, emoția și amintirile sunt încă vii înainte de intrarea în sala de concerte Bataclan.

Un alt supraviețuitor, care nu dorește să-și spună numele, mărturisește că este pentru prima oară, după un an, când merge într-un loc public, că nu a mai ieșit la cinema sau la concert și că pur și simplu s-a izolat după teribilul atentant.

Totuși, el recunoaște că, în această seară, încearcă să revină la viață, așa cum era înainte de Bataclan. Este o datorie, o obligație, deoarece la Bataclan 90 de persoane nu mai pot veni.

Josee Nuyet, citat de AFP, precizează că a venit cu o prietenă pentru a-l asculta pe Sting, dar și pentru a-și reaminti ceea ce s-a întâmplat acolo în urmă cu un an. Pentru victime acest lucru va fi imai dificil ca pentru noi, adaugă Josee Nuyet.

Mylena, o daneză sosită la Paris, declară pentru AFP că a aflat de acest concert și, ca fană a lui Sting, nu a vrut să piardă ocazia, la Bataclan.

În atentatele de la Paris de anul trecut au murit şi doi români: Lăcrămioara Pop şi Ciprian Calciu.

Sâmbătă seara, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a anunţat într-o postare în pagina sa de Facebook, că duminică vor avea loc omagii şi ceremonii în locurile în care terorismul a lovit, inclusiv la Belle Equipe, locul în care au murit cei doi români.

belle

Micul restaurant La Belle Equipe, înainte de atentate. Foto: pagina de Facebook Luca Niculescu

omagii

La Belle Equipe, a doua zi după teribilele atentate de la Paris. Pagina de Facebook Luca Niculescu

Redăm mai jos, integral, postarea ambasadorului nostru la Paris, Luca Niculescu:
"Mâine la Paris, un omagiu la un an de la atentatele din 13 noiembrie 2015. Numele celor 130 de victime vor fi citite în semn de aducere aminte. Se vor păstra momente de reculegere și vor fi dezvelite plăci comemorative la fiecare din locurile atacate: Stade de France, „Le Petit Cambodge”, „La Bonne Bière”, „La Belle Equipe”, „Comptoir Voltaire” și Bataclan.
Ambasada va fi prezentă la restaurantul „La Belle Equipe”, locul în care au murit 2 români, Lăcrămioara Pop și Ciprian Calciu și alte 17 persoane. Suntem alături de familiile îndoliate".

Alte stiri din Externe

Ultima oră