Un bărbat de 56 de ani a fost transformat în sclav de doi români în Austria

02 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
Un bărbat de 56 de ani a fost transformat în sclav de doi români în Austria

Un bărbat de 56 de ani din Ungaria a fost ademenit de propriile rude în Austria, sub pretextul că aici va avea un loc de muncă bine plătit.

Ajuns la Salzburg, bărbatul s-a trezit cu un pumn în față de la un român de 35 de ani. Acesta i-a comunicat că l-a cumpărat de la rudele sale și de acum încolo va face tot ce îi va cere. Prietena românului, o tânără de 24 de ani, i-a luat actele, telefonul și banii, ca să se asigure că nu va încerca să fugă.

Mai mult, cei doi l-au dus la o bancă și l-au amenințat să își retragă toți banii. Suma a fost confiscată imediat. Zilnic, bărbatul era trimis la cerșit sau închiriat unor firme ca șofer. Noaptea dormea în mașină cu cei doi români. Dacă refuza să facă ceva, era bătut cu bestialitate.

Aproape trei luni a durat calvarul său. După o pană la roata mașinii, pe autostrada de lângă Salzburg, poliția austriacă s-a deplasat la fața locului. Observând unul dintre agenți că bărbatul face semne discrete după ajutor și că are urme de agresiune pe față, l-au încătușat imediat pe român. Acesta a negat acuzațiile, însă a ajuns în arest preventiv.

Prietena sa se afla în arest deja de o săptămână, fiindcă a păcălit o femeie de 86 de ani să îi ofere 1000 de euro pentru operația copilului ei grav bolnav. Pensionara i-a dat banii, însă în momentul în care românca s-a întors și a cerut o sumă și mai mare, ea a chemat imediat poliția.

“Acest caz arată cât de necesară este o unitate de anchetare a cerșetoriei. Munca precisă a agenților a pus capăt martiriului bărbatului de 56 de ani. Agenții noștri sunt antrenați special, și prin experiențele anterioare au înțeles semnele discrete făcute de victimă.

Asta a dus la eliberarea sa. Cei doi români vor fi judecați pentru exploatare, trafic de persoane și vătămare corporală”, a declarat șeful poliției Salzburg, Franz Ruf, pentru Kronen Zeitung.

Alte stiri din Externe

Ultima oră