Portughezii vor la geam, olandezii la culoar, care e locul tău preferat în avion?

12 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Portughezii vor la geam, olandezii la culoar, care e locul tău preferat în avion?

Un studiu publicat de travelweekly.uk a scos la iveală că “naţionalitatea, vârsta şi numele companiei aeriene joacă un rol determinant în preferinţele pasagerilor pentru un anumit loc din avion”.

Biletele pentru rândurile 6 şi 7 ale unui avion se epuizează primele. Doar 3% dintre europeni aleg un loc la mijloc, de obicei fiindcă lasă partenerul sau partenera pe locul de lângă geam sau culoar.

Conform sursei citate, locul favorit al europenilor într-un avion este rândul 7 la fereastră, 7F. La polul opus se află locul 19C, rândul 19, locul de lângă culoar.

“Loc la fereastră vs loc la culoar este cea mai frecventă conversaţie din timpul zborului. Studiul se bazează pe compararea datelor privind vârsta şi naţionalitatea cu opţiunea pentru un anumit loc, încă de când pasagerilor li s-a dat posibilitatea de a-şi alege singuri locurile.

Este evident că indiferent unde trăieşti, posibilitatea de a-ţi alege singur loc este o oportunitate extrem de apreciată de călători. Realitatea este că pasagerii preferă mai mult locurile la geam. Odată cu vârsta creşte numărul celor care optează pentru un loc lângă culoar, în special pentru pasagerii care călătoresc în scop de afaceri sau îşi vizitează al doilea domiciliu”, consideră autorii studiului.

80% dintre portughezi caută un loc la geam, urmaţi în top de cehi (67%) şi francezi (66%). Cei care aleg de obicei locuri lângă culoar sunt olandezii (48%), nemţii (42%) şi britanicii (41%).

“Pasagerii curioşi sau nervoşi aleg locurile la geam pentru a vedea tot ce se întâmplă pe durata zborului. Pasagerii tineri aleg tot locurile de la geam pentru a putea face fotografii.

Pentru locurile de lângă culoar optează pasagerii mai în vârstă, cei care călăresc în scop de afaceri sau cei care se grăbesc să coboare primii. Acest loc are avantajul de a oferi mai mult spaţiu şi este ales şi de cei care au intenţia de a a-şi părăsi locul în timpul zborului”, mai notează sursa citată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră