DRAMA unei românce ar putea duce la introducerea vârstei minime pentru prostituție: 23 de ani

13 Mar 2016 | scris de Istvan Deak
DRAMA unei românce ar putea duce la introducerea vârstei minime pentru prostituție: 23 de ani

Tânăra a fost internată de urgență la LKH Villach, prezentând urme de tortură. Cel care a dus-o la spital a fost chiar proprietarul bordelului în care lucra. Austriacul susține că vinovat pentru ce i s-a întâmplat fetei este un bărbat român care a adus-o cu forța din România și a obligat-o să se prostitueze aici.

Când fata refuza sau nu aducea suficienți bani era bătută cu bestialitate. Din cauza situației medicale grave, fata nu a fost interogată la acea vreme. Acum ea a părăsit Austria și nu mai vrea să colaboreze cu anchetatorii.

În mod deloc surprinzător proxenetul este cunoscut poliției locale fiind suspectat că se ocupa de trafic de persoane. Nici el nu se mai află pe teritoriul Austriei și urmează să fie anchetat pentru proxenetism, trafic de persoane și vătămare corporală gravă.

Anchetatorii, citați de postul public tv din Austria ORF, susțin că tot mai multe românce cad victime traficului de carne vie. De cele mai multe ori, prieteni, iubiți sau chiar rude se ocupă de racolarea, păcălirea și transportarea lor în bordeluri din străinătate.

„Tot mai mulți români se ocupă cu proxenetismul. Numărul prostituatelor românce depășește 90% din totalul celor care activează în regiunea Karnten-Villach“, susțin anchetatorii.

Prostituția este legală în Austria. Singura obligație a prostituatelor este să se prezinte periodic la un consult medical și să obțină un certificat care să ateste că sunt sănătoase. Legea presupune și consilier și controale periodice. Medicul care eliberează aceste acte este îngrijorat de situația actuală.

“Am senzația că femeile sunt ținute sub presiune. Le este frică să vorbească. Problema este că ele sunt ținute izolate și li se interzice orice contact social. Femeile nu își cunosc drepturile și află abia în timpul controalelor că au posibilitatea să aleagă. Dacă vor să se oprească, primesc sprijin și chiar bani să de autobuz să plece acasă”, susține medicul.

El solicită schimbarea legii din Austria prin introducerea unei vârste minime de practicare a prostituției: 23 de ani. “Nu vom rezolva definitiv problema, dar vom elimina din start foarte multe cazuri. Victimele sunt atacate cu cuțitul, bătute până la leșin, iar brutalitatea pare să nu cunoască limite“, mai spune medicul.

Poliția lucrează de curând și cu un translator și un psiholog. Cele mai multe victime refuză să meargă până la capăt și să depună plângere și mărturie împotriva agresorilor lor, astfel că se rămâne într-un cerc vicios.

Alte stiri din Externe

Ultima oră