Atentatorul sinucigaş de la nunta din Turcia avea între 12 şi 14 ani!

22 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Atentatorul sinucigaş de la nunta din Turcia avea între 12 şi 14 ani!

Carnajul s-a produs la o nuntă kurdă şi s-a soldat cu moartea a 54 de persoane şi rănirea altor zeci, scrie lemonde.fr.

„Mai multe elemente atestă faptul că acest atac a fost comis de organizaţia Stat Islamic. Un băiat de 12-14 ani a fost atacatorul sinucigaş. Ştim că ISIS încearcă să se instaleze la Gaziantep de mai multă vreme”, a declarat preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, într-o conferinţă de presă la Istanbul, duminică.
Acum, Turcia depune eforturi să îl identifice pe tânărul kamikaze. Şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, a declarat luni că frontiera turco-siriană trebuie curăţată în întregime de jihadiştii din ISIS.
Majoritatea morţilor sunt copii sau adolescenţi, a scris presa luni, iar 29 dintre cele 44 de persoane ucise care au fost identificate până în prezent aveau sub 18 ani. Un oficial turc a declarat că cel puţin 22 de morţi erau copii cu vârsta sub 14 ani.
Cotidianul Hurriyet scria că teste ADN erau în curs, în vederea stabilirii identităţii atacatorului sinucigaş.
Este posibil să fi sosit din Siria, însă Statul Islamic a implantat celule în Turcia - la Gaziantep şi la Istanbul -, afirmă editorialistul Abdulkadir Selvi.
Forţele turce de securitate cred că atacul a fost efectuat de jihadişti ca represalii faţă de ofensivele în curs contra Statului Islamic, în Siria, ale miliţiilor kurde şi opoziţiei siriene susţinute de Ankara.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră