Arabia Saudită: 11 morți și peste 200 de răniți într-un incediu la un complex rezidențial al unei companii petroliere (VIDEO)

30 Aug 2015
Arabia Saudită: 11 morți și peste 200 de răniți într-un incediu la un complex rezidențial al unei companii petroliere (VIDEO)
Un puternic incendiu a distrus astăzi o clădire rezidențială destinată angajaților companiei naționale petroliere Aramco, în estul Arabiei Saudite. Cel puțin 11 persoane au murit și alte 219 au fost rănite, unele aflându-se în „stare critică”, potrivit Apărării Civile, relatează AFP și Reuters. „Victimele sunt de diferite naționalități”, potrivit aceleași surse.

Incendiul a izbucnit în subsolul acestei clădiri de șase etaje din orașul Khobar, folosit ca parcare și depozit de mobilă, după care s-a extins la etaj, a precizat Apărarea Civilă.

În imagini publicate pe Twitter de Apărarea Civilă se văd coloane de fum ieșind pe ferestrele clădirii și elicoptere care participă la operațiunile de stingere a incendiului. Autoritățile au evacuat celelalte imobile aflate în respectivul complex rezidențial. Apărarea Civilă a precizat că incendiul este sub control, informează agenţia Agerpres.

Aramco este cea mai mare companie petrolieră din lume, în ceea ce privește producția și exportul. Ea are peste 61.000 angajați de diferite naționalități în întreaga lume.

Compania a precizat că nu se cunoaște deocamdată cauza incendiului, dar că a fost deschisă o anchetă. Deocamdată nu au fost anunţate naționalitățile victimelor, dar se pare că respectivul complex rezidențial găzduia expatriați.



Alte stiri din Externe

Ultima oră