ANCHETĂ PENALĂ împotriva jurnalistei Petra Laszlo, care apare într-o înregistrare video punând piedică unor imigranți

10 Sep 2015
ANCHETĂ PENALĂ împotriva jurnalistei Petra Laszlo, care apare într-o înregistrare video punând piedică unor imigranți
Justiția ungară a anunțat că a fost deschisă o anchetă penală împotriva jurnalistei care apare într-o înregistrare video lovind cu piciorul imigranți care traversau frontiera Ungariei, relatează France Presse.

Imaginile cu această operatoare de televiziune ungară, Petra Laszlo, lovind cu piciorul imigranți și încercând să le pună piedică altora, au stârnit reacții puternice în Ungaria și în străinătate, în contextul în care Budapesta a fost deja criticată pentru atitudinea sa față de imigranți.

"În cadrul anchetei, autoritățile vor examina dacă au fost comise delicte mai grave", a indicat Sandor Toro, procuror șef adjunct al județului Csongrad.

Imaginile, apărute marți seara pe rețelele de socializare, o arată pe această tânără, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat ce fugea cu un copil în brațe și lovind cu piciorul, într-un incident separat, o fetiță. Jurnalista lucra pentru un post de televiziune apropiat extremei drepte.

Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, a anunțat de marți seara că Petra Laszlo a fost dată afară 'pentru comportament inacceptabil'. Deocamdată, Petra Laszlo nu a reacționat public.

Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de imigranți au forțat un cordon al poliției.

Alte stiri din Externe

Ultima oră