Amnesty International ACUZĂ Rusia că a ucis sute de civili in Siria. "Atacurile pot fi considerate CRIME DE RĂZBOI"

23 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Amnesty International ACUZĂ Rusia că a ucis sute de civili in Siria.

Într-un raport publicat astăzi, Amnesty afirmă că Rusia a recurs la "bombe cu fragmentație" și la "bombe neghidate" împotriva "unor zone de locuit cu o puternică densitate a populației".

Documentul vorbeşte în special despre șase raiduri care au vizat provinciile Homs, Idleb și Alep în perioada septembrie-noiembrie 20015, atacuri în cursul cărora au fost uciși "cel puțin 200 de civili și circa zece combatanți".

"Unele lovituri aeriene rusești par să vizeze direct civili sau bunuri cu caracter civil, deoarece ele ating zone de locuit, unde nu există vreo țintă militară evidentă, și uneori structuri medicale, provocând morți și răniți printre civili", a afirmat Philip Luther, directorul Amnesty International pentru Orientul Mijlociu.

Luther spune că aceste atacuri "pot constitui crime de război".

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat, de asemenea, că loviturile aeriene lansate de Rusia de la începutul intervenției sale militare în Siria au făcut 2.132 de morți, dintre care aproape o treime civili.

Rusia desfășoară de la 30 septembrie o intensă campanie de bombardamente în Siria pentru a veni în ajutorul aliatului său Bashar Al-Assad, dar este frecvent criticată de către rebeli și Occident că vizează mai degrabă grupările nejihadiste și că face victime civile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră