„Allah Akbar” şi alte mesaje în arabă, pe avioane ale companiei Easyjet

29 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
„Allah Akbar” şi alte mesaje în arabă, pe avioane ale companiei Easyjet


Compania Easyjet nu a precizat nici semnificaţia acestor mesaje, nici aeroporturile cu pricina, scrie ledauphine.com.
Surse poliţieneşti şi aeroportuare au precizat pentru AFP că printre mesaje se numără cel puţin şi un „Allah Akbar” („Allah e mare”).
„Nu e nimic altceva decât o serie de graffiti”, afirmă compania britanică, într-un comunicat citat de ledauphine.com.
„Echipa noastră de securitate este obişnuită să evalueze orice potenţială ameninţare”, iar aceste graffiti nu au fost considerate drept o problemă de securitate, nici de noi, nici de autorităţi” , adaugă compania.
Trei cazuri au fost descoperite pe aeroportul din Lyon și două cazuri la Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris, potrivit unei surse din poliție.
Una dintre ipotezele privilegiate de anchetatori este că mesajele au fost scrise înainte de sosirea acestor avioane pe platformele aeroportuare franceze. Totuși, descoperirea mesajelor ridică întrebări privind nivelul de securitate de pe aeroporturi, comentează AFP.
La Roissy a fost descoperit la 24 noiembrie mesajul „Allah Akbar” pe un aparat de zbor al Easyjet, sosit de la Budapesta, a afirmat o sursă aeroportuară. Înscrisul a fost șters înainte ca pasagerii să se îmbarce.
Conform unei surse apropiate dosarului, aceste graffiti „nu sunt un fenomen care să aibă legătură cu atentatele de la Paris din 13 noiembrie”, fiindcă acest lucru s-ar întâmpla de mai multe luni și ar viza și avioanele altor companii. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră