Cel mai sigur aeroport din lume, potrivit experților în probleme de securitate

30 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Cel mai sigur aeroport din lume, potrivit experților în probleme de securitate

Postul de televiziune american CNN dezvăluie că experți în probleme de securitate aeriană din 40 de țări se vor deplasa luna viitoare în Israel, pentru a studia ”fenomenul Ben Gurion”.

Aceștia vor să afle cum reușește Israelul să închidă ermetic perimetrul din jurul aeroportului și să facă în așa fel încât poarta aeriană a Israelului să fie atât de sigură. Potrivit specialiștilor internaționali, aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv este actualmente cel mai sigur din lume.

aaaaaaa73522 002
Corespondentul CNN în Israel, Oren Liebermann, s-a deplasat la cartierul general al securității aeroportului – după ce a trecut de trei controale de securitate – pentru a afla un pic despre reușita israeliană. El a declarat că fiecare zbor, fiecare pasager, fiecare angajat de la sol, fiecare membru al echipajului și fiecare pilot sunt controlați, și asta șapte zile din șapte!. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării și fiecare perimetru al aeroportului și din jurul aeroportului este controlat.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Dvir Rubinstein, a confirmat că experți internaționali vin în mod regulat în Israel, pentru a vedea cum reușesc serviciile israeliene să fie atât de eficiente în materie de securizare a aeroportului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră