Povestea se repetă. Elevă româncă răpită, violată și obligată să se prostitueze în Germania

14 Mar 2016 | scris de Istvan Deak
Povestea se repetă. Elevă româncă răpită, violată și obligată să se prostitueze în Germania

La începutul acestei săptămâni, polițiștii germani din Augsburg au reușit să elibereze o tânără româncă dintr-un bordel. Fata avea doar 16 ani. Fusese răpită din Romania, violată și obligată să se prostitueze în Germania de proxenetul ei.

Încă de la vârsta de 15 ani, ea a fost forțată să întețină relații intime contra cost cu bărbați în bordeluri din Germania. Eliberarea ei a venit în urma unei razii a poliției germane în colaborare cu cea română. În același timp au fost percheziționate 21 de clădiri din România și au fost reținuți 25 de suspecți.

Anchetatorii suspectează că o întreagă rețea s-ar ocupa de racolarea minorelor din România și “integrarea” lor în bordeluri din Germania.

Capul rețelei este considerat Cristian B, un român de 35 de ani care nu se ferește să se mândrească pe Facebook cu colecția sa de mașini de lux, printre care și un Porsche Panamera.

El a fost arestat în România împreună cu alți cinci membri ai rețelei. Alți câțiva suspecți au reușit să fugă și sunt dați în urmărire internațională, scrie Augsburger Allgemeine Zeitung.

Organizațiile pentru drepturile femeilor fac presiuni asupra anchetatorilor să cerceteze cum de o fată de 15 ani lucrează timp de un an în bordeluri din Germania și nimeni nu intervine. Polițiștii au găsit în camera fetei un pașaport fals în care era trecută cu vârsta de 18 ani.

Proxenetul care i-a produs toate aceste neplăceri este un bărbat român de 25 de ani, care a fost reținut chiar în camera fetei. El a fost arestat preventiv și urmeaza să fie anchetat pentru trafic de persoane și proxenetism. Minora beneficiază de consiliere psihologică în Germania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră