VIP-uri în "beciul domnesc". Alina Bica și Șerban Pop au fost arestați pentru 30 de zile.

02 Sep 2015
VIP-uri în
Magistrații au decis să-i aresteze preventiv pentru 30 de zile pe fostul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Alina Bica, și pe Șerban Pop, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Decizia judecătorilor nu este definitivă, dar este executorie. Până la judecarea contestației de arestare preventivă, cei doi vor fi plasați în arestul Poliției Capitalei, cunoscut drept "beciul domnesc".

Alina Bica și Șerban Pop au fost reținuți marți de către procurorii anticorupție. Bica este acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, iar Pop de complicitate la dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2014, Șerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu Șchiopu suma de 230.000 euro. Acești bani au fost dați sub sub forma a două contracte de asistență juridică încheiate cu firmele lui Șchiopu, dar și suma de 150.000 euro cash, pentru a interveni la nivelul conducerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în scopul soluționării unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră