4.300 de migranţi au debarcat la Pireu, marţi seara şi miecuri în zori, cu destinaţia Europa de Nord

02 Sep 2015
4.300 de migranţi au debarcat la Pireu, marţi seara şi miecuri în zori, cu destinaţia Europa de Nord
 Aproximativ 4.300 de migranţi, din care mai mulţi refugiaţi sirieni, au debarcat marţi seara şi miercuri dimineaţa în Pireu, transportaţi din insula Lesbos de autorităţile greceşti, care cer ajutorul Uniunii Europene pentru a face faţă acestui fenonmen, a indicat poliţia porturară, transmite AFP. Migranţii, aproximativ 1.800 debarcaţi marţi seara şi 2.500 sosiţi miercuri în zori au fost concentraţi într-o gară din apropiere, potrivit sursei citate.

Pentru majoritatea, aceasta nu ar fi decât un popas înainte de a continua călătoria spre nordul Europei, în special pe traseul Balkanilor, o criză a migraţiei lcu care se confruntă Uniunea Europeană.

Autorităţile greceşti au organizuat acest transfer la bordul a două vapoare cu plecare din Lesbos pe Marea Egee orientală. Insula a devenit în ultimele luni una dintre principalele porţi de intrare în Europa pentru refugiaţi şi migranţi din apropierea Turciei, placa turnantă a exodurilor şi fluxurilor migratoare. Guvernul grec a subliniat în repetate rânduri faptul că că nu are capacitatea de a face faţă amplorii acestui aflux, cerând un răspuns concret din partea Uniunii Europene.

După reuniunea interministerială de miercuri dimineaţa, dosarul acestui fenomen se află în centrul întrevederii, prevăzute joi la Atena, între responsabilii greci şi vice-preşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, împreună cu comisiarul european pentru probleme de migraţie, grecul Dimitris. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră