TVR, tot fără președinte! Şedinţa de plen comun din Parlament, suspendată

30 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
TVR, tot fără președinte! Şedinţa de plen comun din Parlament, suspendată

UPDATE 11:58 - Şedinţa plenului comun al Parlamentului, în care urma să fie validat noul preşedinte - director general al SRTv, a fost suspendată, deoarece membrii Consiliului de Administraţie al TVR nu au reuşit să facă o propunere pentru această funcţie.

Preşedintele de şedinţă Valeriu Zgonea a declarat că, "împreună cu domnul vicepreşedinte vom scrie o scrisoare pentru Consiliul de Administraţie să urgenteze în această săptămână o nominalizare pentru comisii, astfel încât să putem să ne întâlnim în aceeaşi formulă săptămâna viitoare".

..................................................

Procedura pentru desemnarea noului preşedinte director general al TVR a fost reluată în această dimineaţă, după ce, ieri, Parlamentul a respins numirea lui George Orbean în fruntea televiziunii publice. 

Membrii Consiliului de Administraţie al TVR au fost convocaţi, la ora 08:00, la Parlament să facă o nouă nominalizare, noul candidat fiind audiat de comisiile de specialitate începând cu ora 09:00. La 10:30 va fi convocat plenul reunit pentru a supune la vot propunerea. 

Marți, plenul a respins propunerea noului Consiliu de Administraţie al TVR de numire a lui George Orbean în funcţia de Preşedinte-Director general al Societăţii Române de Televiziune. Au fost 206 voturi ÎMPOTRIVĂ şi 185 de voturi PENTRU. S-a opus, în principal, grupul parlamentar al PSD, care are o majoritate solidă, iar alături de PNL, au votat pentru Orbean şi o parte din parlamentarii UDMR şi UNPR.

Parlamentarii au reluat procedura de vot după ce, săptămâna trecută, nu a fost cvorum.

Parlamentul a votat, în urmă cu o săptămână, noul Consiliu de Administraţie al SRTV cu 312 voturi pentru şi 21 împotrivă. 

Acesta este alcătuit din  Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Țopescu și George Orbean, membrii titulari. Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romașcanu, Adriana — Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălășoiu, Andrea-Julika Ghiță, Cornel Mihalache, Luminița Velciu, Ana Maria Sandu sunt membrii supleanți.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră