Ordin de merit pentru prof. dr. Lucian Boia, acordat de preşedintele Germaniei

15 Oct 2018
Ordin de merit pentru prof. dr. Lucian Boia, acordat de preşedintele Germaniei

Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, i-a acordat profesorului dr. Lucian Boia Crucea de Merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania.

Miercuri, 17 octombrie 2018, la ora 18.00, Ambasadorul Republicii Federale Germania, Cord Meier-Klodt îi va înmâna domnului Boia însemnele Ordinului.

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti.

Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi.

Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie (Jocul cu trecutul. Istoria între adevăr şi ficţiune) şi la imaginar (Pentru o istorie a imaginarului), cât şi prin investigarea consecventă a unei largi game de mitologii (de la viaţa extraterestră şi sfârşitul lumii până la comunism, naţionalism şi democraţie).

A adus, de asemenea, noi interpretări privitoare la istoria Occidentului, a Franţei şi a Germaniei.

În 1997, lucrarea sa, Istorie şi mit în conştiinţa românească, a stârnit senzaţie şi a rămas de atunci un punct de reper în redefinirea istoriei naţionale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră