De ce trebuie să schimbăm clasicul CATALOG cu unul digital. Nu mai bine am renova şcolile?

02 Sep 2015
De ce trebuie să schimbăm clasicul CATALOG cu unul digital. Nu mai bine am renova şcolile?
Cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, 800 de unităţi de învăţământ sunt încă în renovare. Aşa că elevii fie nu vor avaea unde să înveţe pe 15 septembrie, fie lucrările se vor face pe repede înainte. Însă, avem şi ceva schimbări! Mai exact, pe principiul ţara arde şi noi schimbăm cataloagele,  pentru prima data, se va  renunţa la catalogul tipărit, iar şcolile publice din Sectorul 3, din Capitală,  vor avea un sistem electronic de gestiune a activităţii şcolare, iar profesorii, elevii şi părinţii vor fi cei care vor beneficia de sistemul online.

 Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educaţiei  şi primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita, au susţinut o conferinţă de presă în care au anunţat că vor implementa programul eCatalog în unităţile de învăţământ preuniversitar din acest sector. 

Absenţe mai puţine cu noul catalog digital?

„Argumentele principale pentru care am dorit implementarea acestui sistem au fost: relaționarea cu ministerul și inspectoratele devine mult mai ușoară, datele vor fi transmise rapid, online. Dacă profesorii aveau până acum de făcut raportări și situații care dureau ore întregi, astăzi ele vor fi scurte, un click, adică o secundă. Cel mai important este și îmbunătățirea comunicării dintre profesori și părinții elevilor. Pentru orice modificare, mențiune în contul elevului, sistemul generează în mod automat SMS către părinți“, a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiță, potrivit Agerpres. Edilul apreciază că, prin acest sistem, vor scădea absențele cu 20% și vor crește mediile, existând un control mai bun din partea părinților în activitatea școlară a copiilor.

Prezent la conferința de lansare a proiectului, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a apreciat acest proiect, care ar putea duce în opinia sa la îmbunătățirea rezultatelor la evaluarea națională a elevilor. "Pentru prima oară am reușit să aprobăm decontarea manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a. Din acest motiv îmi place să cred că rezultatele vor fi mai bune la examenul de Bacalaureat. La fel și catalogul electronic va contribui la rezultate mai bune", a spus ministrul Educaţiei.

Părinţii vor fi informaţi prin sms de notele elevului 

Strategia este una simplă: părinţii vor fi permanent informaţi de activitatea şcolară a copiilor: când primeşte o notă, când chiuleşte sau cand are rezultate proaste la scoala. La finalul semestrului, catalogul va fi tipărit. Daca experimentul din Bucureşti se va dovedi a fi un succes, Ministerul Educaţiei promite să-l implementeze la nivel naţional până în 2020.

„Prin platforma eCatalog, Primăria Sectorului 3 îşi propune introducerea unui sistem electronic de gestiune a activităţii şcolare din cadrul unităţilor publice de învăţământ din sector. Principalii beneficiari şi utilizatori ai sistemului vor fi cadrele didactice, elevii şi părinţii acestora“, se precizează pe site-ul Ministerului Educaţiei. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră