Descinderi de amploare în Capitală, într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 2 milioane de lei

03 Sep 2015
Descinderi de amploare în Capitală, într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 2 milioane de lei
Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară în București și în Ilfov, punând în executare șapte mandate de aducere.

Descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, informează un comunicat de presă al DGPMB
 
"Din datele și probele administrate în cauză, începând cu luna februarie a.c., rezultă presupunerea rezonabilă că doi cetățeni străini au creat un circuit comercial fictiv, înființând și coordonând mai multe societăți comerciale de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.
 
În urma documentării activității infracționale a bănuiților a rezultat faptul că, în perioada 2012 — 2014, aceștia au introdus în România cantități importante de articole de marochinărie și bijuterii artizanale, ulterior fiind distribuite prin intermediul a două lanțuri de hipermarketuri, la prețuri de peste 30 de ori mai mari decât valoarea de achiziție.
 
În perioada de referință, au fost înregistrate în contabilitatea societății importatoare facturi fiscale fictive provenite de la societățile fantomă în valoare de aproximativ 5.000.000 lei.
 
Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 5", se mai arată în comunicatul Poliției.
 
Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 2.100.000 lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră