Celebrul hacker Guccifer refuză extrădarea în SUA

13 Aug 2017
Celebrul hacker Guccifer refuză extrădarea în SUA

Marcel Lehel Lazăr, 45 de ani, hackerul cunoscut drept Guccifer, a sunat la postul Fox News şi le-a spus jurnaliştilor că vrea să rămână într-o închisoare românească şi nu să fie încarcerat în America.

El ar trebui să-şi execute în America sentinţa de 52 de luni pentru infracţiuni cibernetice şi pentru accesarea neautorizată a unui computer protejat, plus furt de identitate cu circumstanţe agravante, conform mediafax.ro.

Lazăr i-a telefonat de mai multe ori producătorului executiv al Fox, Pamela Browne, chiar din închisoarea unde este încarcerat pentru şapte ani pentru infracţiunile de hacking comise în România.

După ce şi-a dat permisiunea să fie înregistrat, Lazăr a spus că are o înfăţişare în faţa judecătorilor din Timişoara, acolo unde va cere să execute tot în România şi pedeapsa care i-a fost dată pentru delictele comise în SUA.

În septembrie, hackerul român Guccifer a fost condamnat la 52 de luni de închisoare de către un tribunal din statul american Virginia, conform Washington Post.

Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de “Guccifer”, a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 şi a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzaţiile de furt de identitate şi acces neautorizat asupra unor computere.

Odată cu folosirea în interes de serviciu a unui cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat de către, Hillary Clinton a încălcat reglementările federale privind corespondenţa oficială. Acest lucru a fost dezvăluit pentru prima dată de Marcel Lehel Lazăr, condamnat joi la 4 ani şi 4 luni de închisoare de către judecătorul James C. Cacheris din statul Virginia.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră