Falsa moarte a hackerului român Guccifer a isterizat reţelele sociale

06 Iul 2016 | scris de Mara Răducanu
Falsa moarte a hackerului român Guccifer a isterizat reţelele sociale

 

Potrivit christiantimesnewspaper.com, Marcel Lazar Lehel, alias Guccifer, ar fi fost gasit spanzurat in celula lui, dupa o aparenta sinucidere, chiar inainte ca agentii FBI sa-l supuna unui nou interogatoriu.Stirea, care nu avea nicio confirmare oficiala, a aparut la doar cateva ore dupa ce FBI a anuntat ca nu va recomanda sa se formuleze acuzatii penale impotriva lui Hillary Clinton cu privire la faptul ca si-a folosit mesageria electronica privata si a fost extrem de neglijenta pe cand era secretar de Stat, potrivit www.stirileprotv.ro

Potrivit altor site-uri, Guccifer ar fi disparut din celula lui. Dupa cateva ore, timp in care informatiile s-au raspandit si pe alte site-uri si s-au facut numeroase speculatii, autoritatile din statul Virginia le-au deznimtit printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al orasului Alexandria, acolo unde se afla inchisoarea in care este incarcerat Guccifer:"Marcel Lehel Lazar, prizonierul federal cunoscut sub numele de Guccifer, este la Centrul de Detentie pentru Adulti William G. Truesdale din Alexandria. Este in viata si nu a fost nicio clipa disparut din institutie. Serif Dana Lawhorne".

Hackerul roman supranumit Guccifer, inculpat pentru spargerea conturilor de e-mail ale familiei Bush, ale fostului secretar de stat Colin Powell si ale altor personalitati americane, a pledat vinovat la acuzati in SUA, in urma cu doua luni. Printre acestea, se numara furt de identitate americana si acces neautorizat la computere, a anuntat Departamentul de Justitie al SUA.
Guccifer, pe numele sau real Marcel Lehel Lazar (44 de ani), a comparut in fata unui tribunal federal din orasul Alexandria, statul american Virginia. Sentinta in acest caz va fi anuntata pe 1 septembrie, acuzatul riscand o pedeapsa cuprinsa intre doi si sapte ani de inchisoare.

De ce este acuzat hackerul român  


Guccifer a intrat, printre altele, in conturile familiei Bush, dezvaluind fotografii private de familie si picturi ale fostilor presedinti George H. W. Bush si George W. Bush.
Marcel Lehel Lazar a afirmat ca ar fi spart serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton. Spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton a fost ''un lucru facil'', a declarat - intr-un interviu in exclusivitate acordat la inceputul lunii mai postului Fox News din inchisoare - Marcel Lazar, devenit celebru dupa ce a spart conturile de e-mail apartinand unor persoane publice din Romania.

Când a fost extrădat Guccifer 


Guccifer, care a fost extradat in luna martie in SUA, a fost inculpat in iunie 2014 de catre un mare juriu federal din statul Virginia pentru presupuse infractiuni informatice in Statele Unite.
Rolul potential al lui Guccifer in ancheta privind spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton a fost evocat prima data in luna aprilie de Fox News. Contul de e-mail al fostului secretar de stat continea circa 2.200 de e-mail-uri cu informatii clasificate si alte 22 de nivel Top Secret.

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră