BISERICA ORTODOXĂ explică: „în toate bisericile Arhiepiscopiei Bucureștilor au fost oficiate slujbe de pomenire şi rugăciuni speciale“

02 Noi 2015
BISERICA ORTODOXĂ explică: „în toate bisericile Arhiepiscopiei Bucureștilor au fost oficiate slujbe de pomenire şi rugăciuni speciale“
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, spune că în toate bisericile Arhiepiscopiei Bucureștilor au fost oficiate slujbe de pomenire a celor care au murit în seara zilei de 30 octombrie, însuși patriarhul Daniel rugându-se duminică pentru aceștia în timpul Sfintei Liturghii. Explicaţiile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române au venit după ce în spaţiul public au apărut unele informaţii potrivit cărora preoţii nu s-ar fi rugat şi nu ar fi fost aproape de victimele tragediei de vineri seara din clubul Colectiv. 

„Ieri, în bisericile din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost oficiate slujbe de pomenire a celor adormiți în urma incendiului de la Clubul Colectiv și au fost înălțate rugăciuni speciale pentru vindecarea celor care suferă în spitale din cauza arsurilor", a declarat astăzi pentru agerpres.ro  preotul Stoica.  El a precizat că slujbe de pomenire au fost oficiate la biserica parohială — Sf. Nicolae Broșteni-, care se află la 100 de metri de Colectiv.

Preoții de caritate sunt încă de sâmbătă în spitale și acordă asistență religioasă


"Inclusiv astă seară, la ora 18,00, în biserică se face slujbă de pomenire a celor adormiți. Preotul paroh a tras clopotele din două în două ore", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a precizat că "rugăciunea pentru cei adormiți se face în biserică, în casele celor decedați, la mormintele acestora sau la troițele lor", potrivit agerpres.ro. 

Preotul Stoica a menționat că  astăzi  la ora 15,00, în Spitalul Municipal Universitar, preoții de caritate au oficiat Taina Sfântului Maslu pentru victimele incendiului, urmând ca marți aceasta să fie oficiată la Spitalul Elias, iar miercuri la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. "Pe de altă parte, preoții de caritate sunt încă de sâmbătă în spitale și acordă asistență religioasă și consiliere spirituală în special familiilor victimelor. Victimele sunt, în general, la terapie intensivă. Atunci când vor ajunge în spitale, în saloanele obișnuite, bineînțeles că vor fi și lângă aceștia", a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră