Ambasada SUA, despre decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi

01 Iun 2018
Ambasada SUA, despre decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi

Ambasada SUA la Bucureşti spune că urmăreşte îndeaproape evenimentele, comentând astfel decizia Curţii Constituţionale a României (CCR), care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

"Urmărim îndeaproape evenimentele. Aceasta este o problemă internă a României", a transmis Ambasada SUA la Bucureşti, joi, la solicitarea News.ro.

CCR arată că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Comisia Europeană nu comentează deciziile instanţelor naţionale, a transmis joi un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, ca reacţie după ce Curtea Constituţională a României a constatat un conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu comentăm deciziile instanţelor naţionale. După cum ştiţi, lupta împotriva corupţiei este un domeniu pe care Comisia îl evaluează periodic în raporturile sale din Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de Digi 24.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră