Neașteptatul dușman al omenirii

30 Aug 2019
Neașteptatul dușman al omenirii

Oceanele, sursă de viaţă pe Terra, ar putea deveni cei mai mari duşmani ai omenirii dacă nu se va acţiona pentru stoparea emisiilor de gaze cu efect de seră, se arată într-un proiect de raport al Grupului interguvernamental de experţi asupra climatului (IPCC), obţinut de AFP.

Rezervele de peşte ar putea să scadă, daunele provocate de cicloane să crească şi 280 de milioane de oameni vor fi nevoiţi să se mute în alte zone decât cele în care locuiesc acum din cauza creşterii nivelului oceanelor şi mărilor.

Raportulde 900 de pagini va fi prezentat oficial de IPCC la 25 septembrie, la Monaco. Este al patrulea raport special al ONU în decurs de aproape un an. Celelalte trei, care au prezentat de asemenea date alarmante, s-au axat pe obiectivul limitării la 1,5 grade Celsius a încălzirii climei, pe biodiversitate şi pe gestionarea terenurilor şi sistemul alimentar mondial.

Al patrulea raport, care întruneşte datele ştiinţifice existente şi este văzut ca referinţă, arată că din cauza creşterii nivelului oceanelor 280 de milioane de oameni ar putea fi nevoiţi să se mute în alte zone, iar aceasta este o variantă optimistă, pentru situaţia în care încălzireaclimei va fi limitată la 2°C în raport cu era preindustrială.

Având în vedere mărirea previzibilă a frecvenţei cicloanelor, numeroase metropole situate în apropierea mării, dar şi unele naţiuni mici insulare vor fi afectate de inundaţii în fiecare an începând din 2050, chiar şi conform scenariilor optimiste.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Verde

Ultima oră