TNB. Teatrul Naţional din Chişinău prezintă "Filumena Marturano"

18 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
TNB. Teatrul Naţional din Chişinău prezintă

"Filumena Marturano" sau "Divorţ în stil italian" e un spectacol cu mare succes de public, axat pe o poveste de dragoste mai puţin obişnuită. Protagoniştii  sunt trecuţi de prima tinereţe, iar relaţia lor amoroasă se întinde pe mai bine de două decenii şi jumătate de viaţă. Povestea dintre Domenico Soriano, napolitan înstărit, şi Filumena,  fostă cocotă, cucereşte iremediabil prin sinceritate şi adevăr. Iubirea lor e cu năbădăi, cu fulgere şi tunete. Domenico este pus în faţa unei dileme existenţiale: să continue viaţa sa de Don Juan fără de griji, sau să întemeieze o familie? În final, personajul interpretat de Petru Hadârcă  îşi revede concepţia de viaţă, fiecare gest al său este plin de demnitate şi măreţie: copiii sunt copii, spune Filumena, interpretată magistral de Silvia Luca; de dragul lor Domenico îşi pune pirostriile.

"Filumena și Domenico își regândesc faptele, își limpezesc sentimentele. Până la urmă ei înțeleg cât de importantă e familia, cât de rezistentă e dragostea. Efectele scenice sunt minime, în prim-plan e actorul. Dedic acest spectacol tuturor celor care mențin sentimentul de dragoste în cuplu, în familie, zeci de ani”, a declarat  Alexandru Vasilache, regizorul spectacolului.

În luna martie, în cadrul aceluiaşi proiect, Teatrul Naţional din Bucureşti va susţine la Chişinău reprezentații cu următoarele două spectacole : „Butoiul cu pulbere " de Dejan Dukovski, regia Felix Alexa şi „Douăzeci de ani în Siberia " după Anița Nandriș-Cudla, regia Sorin Misirianțu.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră