THEATERSTOCK. Prima ediție a unui Festival de Teatru, în august, la Bacău

16 Iul 2015
THEATERSTOCK. Prima ediție a unui Festival de Teatru, în august, la Bacău
În perioada 1-16 august 2015 va avea loc la Bacau prima editie a Festivalului International de Artele Spectacolului Theaterstock. Theaterstock se vrea unul dintre cele mai importante festivaluri de artele spectacolului din Romania si cel mai mare eveniment cultural al Moldovei, dedicat comunitatii locale si nationale.

Festivalul Theaterstock este organizat de Teatrul Municipal “Bacovia” (director Anca Sigartau), in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Bacau, cu sprijinul investitorilor locali si nationali.

Timp de 16 zile, publicul evenimentului va putea urmari 1600 artişti in 138 de spectacole din 15 ţari: Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia şi Romania.

Manifestarile includ spectacole de teatru, dans, muzica (clasica, flamenco, fado, etc.), spectacole stradale, pictura 3D, spectacole – lectura, work-shopuri, conferinte, lansari de carte si o bursa de spectacole.

Festival orientat către public
“Festivalul işi propune sa devina un spaţiu al intalnirii artistice şi al exprimarii libere, un spaţiu care valorizeaza calitatea indiferent de zona, un spaţiu care reuneşte zona teatrala de stat, cu segmentul independent şi iniţiativa privata, cu arta stradala şi muzica”, spune Anca Sigartau, directoarea Teatrului Municipal “Bacovia”, iniţiatoarea şi directoarea Festivalului THEATERSTOCK: “Este un festival orientat catre public, pe care ni-l dorim in numar cat mai mare şi pe care il aştept cu drag, sa ne bucuram, suflet langa suflet, de minunatele spectacole gazduite de festival şi pe care cu siguranţa il vom avea alaturi. Este un festival a carui tema - umbrela de anul acesta este “We are one”, in ideea in care cred cu tarie ca toţi, indiferent de zona artistica din care provenim sau in care activam, slujim frumosului şi suntem, in ultima instanţa, modelatori de suflete. Cred in misiunea formatoare a actului artistic in general şi a teatrului in particular, cred ca intr-o societate aflata in continua dinamica şi cu un sistem al valorilor zdruncinat cultura este cea care face diferenţa. Cred in puterea civilizatoare a artei, indiferent de forma ei de exprimare şi cred ca teatrul este punct de plecare şi de permanenta raportare pentru orice comunitate”.

Cine participă?
La eveniment participă teatre de renume din tara: Teatrul National Bucuresti, Teatrul Bulandra Bucuresti, Teatrul National "Marin Sorescu" Craiova, Teatrul National Cluj, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Teatrul National Targu Mures, Teatrul National Iasi, Teatrul National Timisoara, Teatrul German de Stat Timisoara, Teatrul Evreiesc de Stat Bucuresti, Teatrul ACT, Teatrul Metropolis, Teatrul Elisabeta. Printre regizorii români participanți se vor număra Silviu Purcarete, Alexander Hausvater, Alexandru Darie, Ada Lupu, Lia Bugnar, etc.
La acestea se adaugă companii din 14 tari: Franta, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia; Printre companiile teatrale participante se numără: Compagnie Off (Franţa), Les Commandos Percu (Franţa), Deabru Beltzak (Spania), Concha Jareno, Compagnie Bilbobasso (Franţa/Spania), Theater Tol (Belgia), Amanitas Fire Theater, DivadloTeatr, V.O.S.A (Cehia), Il Posto (Italia), Antagon Theater Aktion (Germania), Cie Karnavires (Franţa), Grotest Maru (Germania), De factor, Long Vehicle Circus (Cehia), Barcelona Gypsy Kletzmer Orchestra (Spania), etc.


Biletele
Biletele au fost puse in vanzare la Agenţia Teatrului Municipal “Bacovia”, deschisa zilnic in intervalele orare 9.00 – 14.00 şi 17.00 – 21.00. In funcţie de spectacol, de spaţiul de joc şi de locul in sala, la evenimentele cu plata biletele variaza intre 10 şi 50 de lei. Pentru a facilita accesul publicului la cat mai multe spectacole, Teatrul Municipal “Bacovia” a pus in vanzare şi mai multe tipuri de abonamente, la care se adauga reducerea de 50 la suta pentru elevi, studenţi şi pensionari, cat şi oferta “Cumperi cinci bilete şi primeşti 1 gratis.”
Informaţii suplimentare se pot obţine sunand la numerele de telefon 0234 52 28 28, 0753 090 588, 0753 090 589, 0753 090 590, 0753 090 585 sau accesand paginile de Facebook Teatrul Municipal Bacovia şi Theaterstock Bacau. 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră