Spectacol aniversar la Teatrul Tineretului. “Dineu cu proşti” se joacă de ziua lui Mălăele !

24 Iun 2015
Spectacol aniversar la Teatrul Tineretului. “Dineu cu proşti” se joacă de ziua lui Mălăele !
1 august este ziua în care iubitorii de teatru sunt invitaţi la piesa despre care Ion Caramitru a spus “probabil cel mai bun produs al teatrului romanesc din ultimii 20 ani!” Iar data nu este aleasă la întâmplare, prima zi din luna lui gustar fiind chiar ziua de naştere a genialului Horaţiu Mălăele. În savurosul spectacol din 1 august este vorba despre o joaca de oameni mari. Un grup de intelectuali, plictisiti de viata pariziana, se tine de şotii: in fiecare miercuri seara se intalnesc pentru un “Dineu cu prosti”. Adica fiecare dintre ei, dupa ce a scotocit dupa cel mai prost dintre prosti si i-a intocmit cu meticulozitate dosarul, isi aduce la intalnirea simandicoasa exemplarul.

Distribuţia este de zile mari: în rolul prostului trist si binevoitor este Horaţiu Mălăele, în rolul editorului versat Ion Caramitru, amanta beţivă şi isterică e Medeea Marinescu, portărelul mucalit care tace şi face Alexandru Bindea, soţia delicată şi puţin nefericită e Costina Ciuciulica/ Teodora Mareş, un om de lume degajat este Dorin Andone/ Tomi Cristin, un medic precaut şi categoric Alexandru Georgescu. Horaţiu Mălăele, sărbătoritul zilei de 1 august, îi da viata lui François, personaj a cărui prostie e aproape inocenta, senină, dar teribila. “Daca dupa o gafa a lui François te astepti, din clipa-n clipa, sa dea iar cu bata-n balta de mama focului, nu te inseli. O s-o tranteasca mult, mult mai rau!Insa pe fundul baltii in care prostul loveste, naiv si sistematic totodata, cu bata, se ascund profunzimi subtile, pe care bine-ar fi sa nu le scapi din vedere”.

Pentru spectacolul din 1 august, de la Sala Mare a Teatrului Tineretului (dotată cu aer condiţionat), biletele se găsesc la Casa de bilete Startickets (de la Palatul Naţional al Copiilor) si online pe startickets.ro si bilete.ro

 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră