Seară de teatru: „Vinovatul”, după Ion Băieșu, la TVR2

12 Iul 2015
Seară de teatru: „Vinovatul”, după Ion Băieșu, la TVR2
Mâine, luni, 13 iulie ora 20 :05, la TVR 2 și TVR HD Ozana Oancea și Ionel Mihăilescu stau față în față în „Vinovatul” (regia Jon Gostin), adaptare după textul lui Ion Băieșu care a primit premiul Galei UNITER pentru Teatru TV 2014.

„Vinovatul” a avut premiera în 8 decembrie 2014 și este unul dintre proiectele produse de Casa de producție a TVR. Scris la începutul anilor 70, textul a fost propus de regizorul Jon Gostin ca o explorare a ideii de vinovăție, adusă în prezent.

Propunerea de difuzare aniversează nu doar premiul obținut la Gala UNITER, ci și 25 de ani de existență ai acestei organizații care reprezintă și susține comunitatea oamenilor de teatru din România – UNITER. Celelate două piese nominalizate la premiul pentru Teatru TV în 2014 au fost producțiile TVR: „Roman teatral (Însemnările unui nebun)”, după Mihail Bulgakov, dramatizare, adaptare şi regie: Vitalie Lupaşcu, și
„Zi că-ţi place!”, după Valentin Nicolau, adaptare şi regie: Cornel Mihalache.

„Vinovatul” îi are în distribuţie pe Ozana Oancea, Ionel Mihăilescu, Erika Băieșu, Mihai Răzuș, Gabriel Fătu, Florin Roșu, Paul Mihăilă.
 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră