Occident Express, de Matei Vișniec, se joacă la Torino

27 Iun 2015
Occident Express, de Matei Vișniec, se joacă la Torino
La 2, 3 și 4 iulie 2015 ora 21:00, la San Pietro in Vincoli, Torino, vor avea loc reprezentațiile piesei “Occident Express”, de Matei Vișniec.

Spectacolul Occident Express este punerea în scenă a volumului omonim de Matei Vișniec, jurnalist, dramaturg și poet român. Occident Express este o piesă de teatru care prezintă istoria unui popor care încearcă să-și uite propriul trecut pentru a aspira la Occidentul mitic, raportându-se, însă, constant la locul de origine. Este o pendulare între Occident şi Orient, între Est şi Vest, între acasă şi departe, o poveste despre oameni obişnuiţi. Vișniec preia universul imaginarul din Orient Express, trenul emblemă a luxului occidental, efectuând o inversare a rutei: fluxul migrator de vieți care se îndreaptră, de data aceasta către cele mai apropiate epicentre ale modelului american și anume Europa Occidentală. Textul este fragmentat în patru tablouri, urmărindu-se fiecare poveste prin fereastra unui tren, ca și când, pe geam, putem vedea doar ceea ce se află în interiorul marginilor acestuia, reușind astfel să asistăm la un singur moment, un moment special din viețile trăite de personajele lui Vișniec.

O avanpremieră a spectacolului a avut loc, în prezența scriitorului Matei Vișniec, la Standul României în cadrul programului participării României la Salonul Internațional de Carte de la Torino 2015.
 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră