Nottara nu se întoarce acasă mai devreme de doi ani. Posibil patru

28 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Nottara nu se întoarce acasă mai devreme de doi ani. Posibil patru

Ambele termene țin însă de disponibilitatea locatarilor de a-și da acordul pentru ca respectiva vlădire să fie consolidată. Loc unde până acum s-au înfundat, de fiecare dată, planurile conducerilor de la Nottara de a rezolva problema. Singura soluție pare scoaterea unei legi prin care nu toți locatarii ar trebui să fie de acord cu lucrările...

Recent, Teatrul Nottara a organizat o conferinţă de presă având ca subiect situaţia actuală a instituţiei, după suspendarea spectacolelor ca urmare a legii care interzice desfăşurarea de activităţi publice în clădiri cu bulină.

Prezent la conferinţă, domnul Narcis Afrăsinei, consilier personal al Primarului Municipiului Bucureşti, pe probleme de cultură, a făcut marele anunţ: Teatrul Nottara se mută la ARCUB, în str. Batişte, nr. 14, până se va consolida clădirea de pe Bd. Magheru, precizând că există tot sprijinul din partea Primăriei pentru întoarcerea “acasă” a teatrului.

Domnul Richard Radu, consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a confirmat faptul că, pentru Primărie, consolidarea clădirilor cu risc seismic reprezintă o prioritate şi că au fost alocate fonduri în acest sens. În prezent, toți proprietarii trebuie să-și dea acordul pentru începerea lucrărilor de consolidare, acest lucru putând prelungi cu până la doi ani demararea proiectului.

Pentru anularea acestor probleme, domnul Richard Radu a precizat că Partidul Naţional Liberal lucrează la un proiect de lege prin care să nu mai fie necesar acordul tuturor proprietarilor pentru demararea consolidării.

Doamna Marinela Ţepuş, Managerul Teatrului Nottara, a mulţumit încă o dată pentru sprijinul primit de la public, de la mass-media şi, nu în ultimul rând, de la politicieni, exprimându-și, în numele teatrului, gratitudinea față de Directorul ARCUB, care a acceptat să cedeze, temporar, sediul din str. Batişte. Managerul teatrului  a mai precizat că Nottara va mai juca de două ori pe lună la Cercul Militar Naţional şi o dată pe lună la Cotroceni, unde se vor susţine, de acum încolo, numai spectacole cu piese scrise de autori români.

În cadrul conferinţei a fost lansată sigla simbolică, de tranziție, a Teatrului Nottara: bulina roşie pe care este inscripţionat logo-ul teatrului şi sloganul „risc de excelenţă”. Astfel, la cumpărarea fiecărui bilet de la Agenţie, spectatorii vor primi o insignă cu acest simbol, pentru a le aminti tuturor că principala dorinţă a instituţiei este să redevină, în condiţii de siguranţă, „Teatrul de pe Bulevard”.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră