Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP a fost câștigat de actrița Dana Marineci

12 Sep 2015
Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP a fost câștigat de actrița Dana Marineci
Premiul "Ștefan Iordache", Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP, a fost acordat vineri seară, în Gala de închidere, actriței Dana Marineci, în vârstă de 28 de ani, absolventă în 2012 a UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana. 

Tot ea a câștigat și Premiul "Vox Maris", oferit de gazda galei, care constă într-un sejur de o săptămână în cadrul complexului în stagiunea estivală viitoare în valoare de 1.500 de euro.

Marele Premiu al Galei, premiul "Ștefan Iordache", se acordă în memoria marelui artist, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră. Dacă inițial, începând cu ediția 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secțiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul "Ștefan Iordache" să devină Marele Premiu al Galei.

"Am sperat că o să iau acest premiu, n-am avut niciodată o certitudine. Materialul cu care m-am prezentat în concurs l-am pregătit la mine în sufragerie. Am căutat vreo două săptămâni tot felul de texte dadaiste, am citat, m-am informat să văd despre ce e vorba în curentul dadaist, după care am dat absolut întâmplător peste un performance pe internet care avea acest text la bază. Este un text foarte mare compus numai din sunete, compus în 1920. (...) Față de preselecție nu am mai avut ce să îmbunătățesc la text, dar l-am învățat mai bine", a declarat Dana Marineci, conform Agerpres.

În cadrul festivalului s-au mai acordat următoarele premii:

Premiul pentru cea mai bună actriță la secțiunea individual - Maria Teodora Filip.

Premiul pentru cel mai bun actor- Nicholas Cațianis

Premiul Sică Alexandrescu, premiul special al juriului - Cătălina Bălălău

Premiul publicului pentru cea mai bună actriță -Corina Borș

Premiul publicului pentru cel mai bun actor - Adrian Loghin

Premiul publicului pentru cea mai bună trupă de actori - Amelia Toaxen, Raul Hotcaș, Corina Vișinescu și Radu Tudosie, cu spectacolul "Da Da Vacanța!".Premiul "Cornel Todea" pentru cea mai bună trupă de actor- nu s-a acordat.

Premiile au fost înmânate de actorul Bogdan Dumitrache și reprezentantul sponsorului principal al evenimentului — MOL România—, Erzsebet Felmeri.

Premiul pentru prestanță și rostire scenică-Cosmin Dominte

Premiul "Șansă!" - Nicholas Cațianis

Juriul ediției din acest an i-a avut în componență pe actrița Maia Morgenstern, regizorul Radu Jude, muzicianul Tudor Chirilă, cântăreața și profesoara de jazz Luiza Zan și pe scenografa Iuliana Vîlsan.

A XVIII-a ediții a Galei Tânărului Actor s-a desfășurat în perioada 8-11 septembrie la Vox Maris Grand Resort din Costinești.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Teatru

Ultima oră