Spectacolul românesc la Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Gdańsk

01 Aug 2015
Spectacolul românesc la Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Gdańsk
Institutul Cultural Român de la Varşovia susţine o nouă participare românească la Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare” de la Gdańsk, una dintre cele mai prestigioase manifestări teatrale europene, organizat în acest an în perioada 31 iulie-9 august.

Spectacolul românesc, propus de ICR Varşovia pentru ediţia din acest an, este "Hamlet" de William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi şi interpretarea Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe. Reprezentaţia va avea loc în data de 3 august, pe scena Teatrului Wybrzeże din Gdańsk, fiind urmată de o discuţie cu publicul.

Spectacolul Hamlet a fost realizat de Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe în coproducţie cu Teatrul Cetăţii din Gyula (Ungaria), în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia aniversării a 50 de ani de existenţă a Teatrului Cetăţii. Premiera din Sfântu Gheorghe a avut loc în data de 8 decembrie 2013.

La Gala Premiilor UNITER 2014, László Bocsárdi a fost desemnat cel mai bun regizor pentru Hamlet (Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe), spectacol care a dat şi cel mai bun scenograf al anului, József Bartha.

Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare” de la Gdańsk se află anul acesta la cea de-a nouăsprezecea ediţie şi va prezenta spectacole din Polonia, Danemarca, Ungaria, Portugalia, România și Anglia, printre care realizări ale unor creatori renumiți cum sunt Luk Perceval, László Bocsárdi, Robert Sturua sau simbolul britanic al avangardei muzicale, The Tiger Lillies (The Tiger Lillies perform Hamlet, Teatrul Republique din Copenhaga). Cu un program shakespearian va evolua și starul jazzului portughez, Maria Joao. Festivalul va fi însoțit, în mod tradițional, de un program de ateliere, performance-uri, întâlniri cu creatori.
 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră