FNT şi Teatrul de Comedie prezintă documentarul „Comedia Remix”

22 Oct 2015
FNT şi Teatrul de Comedie prezintă documentarul „Comedia Remix”
Sâmbătă 24 octombrie, ora 11.00, la Sala Studio, are loc proiecţia filmului documentar „Comedia Remix”. Această proiecţia va fi urmată de o discuţie pe tema trecutului artistic al Teatrului de Comedie. Vor participa George Mihăiţă - directorul Teatrului de Comedie, alături de actori care au scris istorie jucând pe scena acestui teatru.

Proiectul „Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective. 1960-1990” constă dintr-o expoziţie, catalogul bilingv român-englez aferent și acest documentar realizat în parteneriat cu Televiziunea Română şi își propune o reconstituire a trecutului Teatrului de Comedie de la înfiinţarea sa în 1961 și până la schimbarea de regim din1989, o privire din perspectivă contemporană, în beneficiul publicului de azi.

În locul unei perspective istorice, documentative, curatoarea Cristina Modreanu, expert în artele spectacolului și autoarea scenografiei expoziţiei și a conceptului video, Maria Drăghici, artist vizual, au accentuat pentru Comedia Remix - proiect generat la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiţă - dimensiunile personal subiectivă, confesivă și participativă, prin intervievarea participanţilor la istoria teatrului românesc
Ceea ce a rezultat este doar una dintre poveștile posibile ale nașterii și creșterii unui teatru care a fost și rămâne un fenomen în mișcarea teatrală românească.
 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră