A început festCO, ediția nr 13. Dorina Chiriac și Toni Grecu au spart farfurii, pentru a alunga ghinioanele

24 Mai 2015
A început festCO, ediția nr 13. Dorina Chiriac și Toni Grecu au spart farfurii, pentru a alunga ghinioanele
Sâmbătă 23 mai a început cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2015, ediţie care stă sub semnul superstiţiilor şi a antinomiei noroc-ghinion.

Deschiderea festCO a avut loc în faţa Teatrului de Comedie, unde mascota Teatrului de Comedie (Alexandru Bogdan), urmărită de ghinioane în ultimii ani, s-a întâlnit cu un coşar (Alexandru Călin) care speră că îi va aduce noroc de acum înainte. Alături de cei doi actori s-au aflat Dorina Chiriac şi Toni Grecu care, în concordanţă cu tematica acestui an, au spart farfurii pentru a alunga ghinioanele care s-ar putea abate asupra celei de-a XIII-a ediţii. Publicul a fost întâmpinat într-un decor în care se regăseau cele mai comune superstiţii: pisica neagră, cioara, scara pe sub care trebuie sa treci pentru a intra în sală, şi alte elemente tratate într-o cheie comică.

Concluzia acestui moment a venit de la Toni Grecu, care a asigurat publicul că „în comedie 13 este cu noroc!” şi i-a încurajat pe spectatorii strânşi în faţa Teatrului de Comedie să vină la festCO.

Ce-a de-a doua zi, duminică 24 mai înscrie în programul festCO 2015 doi tineri regizori (Radu Dragomirescu şi Dragoş Muşoiu) şi un spectacol de liceeni, câştigător la Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”.
 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră