festCO: se lansează documentarul Comedia Remix 1960-1990. O istorie a Teatrului de Comedie

30 Mai 2015
 festCO: se lansează documentarul Comedia Remix 1960-1990. O istorie a Teatrului de Comedie
Sâmbătă 30 mai, de la ora 16:00, în cadrul Festivalului Comediei Românești – festCO 2015, în foaierul Sălii Radu Beligan a Teatrului de Comedie, va avea loc lansarea filmului documentar şi a catalogului expoziţiei Comedia Remix.

Documentarul realizat în cadrul proiectului Comedia Remix are ca axă principală triada extraordinarelor spectacole care au marcat primul deceniu de existență a Teatrului de Comedie: Umbra (1963), Rinocerii (1964) și Troilus și Cresida (1965), alături de alte mari spectacole ale teatrului din deceniile următoare. Prin cercetarea materialelor de arhivă și prin interviuri cu cei implicați în realizarea acestor spectacole - Radu Beligan, David Esrig, Lucian Giurchescu, Sanda Toma, Stela Popescu, Sanda Manu, George Mihăiță - filmul își propune să reconstituie o istorie a Teatrului de Comedie, pe fondul social-politic complex al anilor '60-'70-'80.

Materiale din Arhiva TVR, caiete program, afișe, fotografii, extrase din presa vremii păstrate în Arhiva Teatrului de Comedie, precum și fragmente din interviurile filmate special pentru documentar sunt folosite pentru a crea un puzzle între trecut și prezent. Acestora li se adaugă un dialog purtat de Cristina Modreanu și Cătălin Ștefănescu realizat în încercarea de a explica noilor generații un trecut la care acestea nu au fost nici măcar parțial martore, dar pe care au cu siguranță nevoie să-l cunoască.
Odată cu filmul documentar va fi lansat și Catalogul bilingv al expoziției multimedia Comedia Remix. Expoziția care poate fi văzută în foaierele Teatrului de Comedie, catalogul și documentarul sunt componentele proiectului Comedia Remix inițiat de Teatrul de Comedie în 2014 în scopul păstrării memoriei teatrului, proiect ajuns acum la final.

Documentarul & catalogul expoziţiei au fost realizate de Cristina Modreanu & Maria Drăghici.
 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră