Se închide stagiunea conferințelor Teatrului Național. Invitat: Radu Preda

06 Iun 2015
Se închide stagiunea conferințelor Teatrului Național. Invitat: Radu Preda
Duminică 7 iunie 2015, de la ora 11.00, la Sala ATELIER, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național va avea loc ultima întâlnire a stagiunii 2014-2015.
Este invitat Radu Preda, Președinte Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. El va prezenta conferința cu tema
Cum a fost ucisă o lume? Argumente pentru înființarea unui muzeu al comunismului la București

“Prin întinderea geografică, durata în timp, numărul de peste o sută de milioane de victime și efectele care marchează și azi țările care au trăit coșmarul totalitar, comunismul este cel mai sângeros experiment social cunoscut de istorie. Cunoașterea lui este, de aceea, o lecție esențială. Prin contrast absolut, cele petrecute în comunism ne pot învăța să iubim și mai mult libertatea. Un muzeu al comunismului în București ar fi spațiul pedagogiei prin excelență. Și al realismului: contactul cu istoria dictaturii proletariatului are puterea unei terapii. Ne poate vindeca de nostalgie, mai ales pe cei în vârstă, dar și de indiferență, mai ales pe cei tineri. Conferința își propune, plecând de la câteva exemple biografice, să parcurgă cele câteva reguli care ar putea sta la baza Muzeului Comunismului din România (MCR)”, spune Radu Preda.
 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră