Proiect educațional de creativitate la Suceava: Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor

18 Mai 2016 | scris de Luminita Ciobanu
Proiect educațional de creativitate la Suceava: Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor

Completarea fişelor de înscriere pentru şcolile/clasele/elevii care doresc să participe trebuie realizată cât mai curând, astfel încât să poată fi depuse la Muzeul Bucovinei, Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare, str. Ştefan cel Mare, nr. 33, Suceava (sediul Muzeului de Istorie), până la 1 iunie, orele 13:00. Elevii au suficient timp pentru a se documenta şi pentru a realiza machetele deoarece data limită de predarea a machetelor la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava este 30 seprembrie 2016. Expoziţia, cu toate machetele realizate, jurizarea şi premierea celor mai bune creaţii, va fi organizată în luna octombrie iar data va fi stabilită ulterior.

Pentru documentarea cu privire la exponatele şi dioramele din expoziţia permanentă, elevii sunt așteptați să viziteze Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava unde specialiștii le pot oferi informații interesante despre patrimoniul expus.

Etapa de creaţie care constă în realizarea machetelor, după modele ale exponatelor şi dioramelor din expoziţia permanentă a muzeului se poate desfăşura individual sau organizat (elev/clase/şcoli). În vederea realizării machetelor participanţii pot folosi: fişe de lucru, texte, șnururi, folii transparente, folii de lipit, lipici, coli de hârtie (creponată, glasată), creioane colorate, carioci, pânză, animale miniatură din plastic sau alte materiale, lipici, pietre de râu, nisip, vată, silicon, licheni uscaţi, plante uscate, crenguţe uscate sau verzi, copăcei artificiali, decupaje din reviste sau oricare alte materiale care pot contribui la realizarea machetei.

Jurizarea şi premierea machetelor create se va desfăşura la sediul Muzeului de Ştiinţele Naturii cu ocazia expoziţiei temporare în care vor fi expuse machetele confecţionate de elevi, în cadrul jurizării urmărindu-se receptarea informaţiilor din lumea Muzeului de Ştiinţele Naturii printr-o redare cât mai creativă. Juriul va fi format din specialişti ai Muzeului Bucovinei şi reprezentanţi ai mass-media locale. Cele mai bune machete vor fi premiate, pentru toţi ceilalți participanți organizatorii pregătind diplome şi multe alte surprize.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră