S-a aflat cine i-a aprins ţigara lui Alibec

15 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
S-a aflat cine i-a aprins ţigara lui Alibec


Gazeta Sporturilor a dezvăluit zilele trecute că Denis Alibec a dispărut de pe banca de rezerve la începutul reprizei secunde a meciului cu Franţa. Atacantul Astrei ar fi dat fuga în cabina pentru a fuma. Jucătorilor neagă, iar selecţionerul Anghel Iordănescu mai are un pic şi se jură pe icoanele ce le poartă prin buzunare că aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată la echipa naţională.


Că fotbaliştii fumează, se ştia déjà. Lăcătuş, de fiecare dată când ieşea de pe teren, saluta galeria şi imediat îşi aprindea o ţigară. Dar era Lăcătuş, nu un "putopalmist". Exemplele pot continua. La Gloria Bistriţa, Vali Năstase fuma chiar pe banca de rezerve. Dar era vorba despre Gloria, nu despre echipa naţională.

Denis Alibec are 25 de ani, s-a născut la Mangalia şi este machidon. N-a fost în stare până la această vârstă să joace la un nivel atât de ridicat încât numele sau să rămână în istoria fotbalului românesc precum a rămas cel al altui machidon, Gheorghe Hagi. Tot pe Litoral, dar la Constanţa, s-a născut Ianis Zicu, care ajuns la 32 de ani nu se poate laudă că i-a călcat pe urme Regelui.


După scandalul în care a fost implicat Denis Alibec, Ianis Zicu, ultima oară la Poli Timişoara, a simţit nevoia să-i ia apărarea atacantului echipei naţionale. “Nu sunt fumător! Dar azi am auzit unele discuţii pe subiectul Denis Alibec şi, fără să supăr pe nimeni, vreau să fac şi eu o precizare. De 16 ani, de când joc la profesionişti, în orice ţară am activat sau orice fel de colegi am avut (europeni sau din oricare altă parte a globului pământesc) erau mereu cel puţin 2-3 jucători în lot care mergeau la toaletă şi fumau la pauză meciurilor o ţigară. Am avut la o echipa (care are trofee multe în palmares) 8 jucători în 11-le de start care fumau la baie în pauză meciurilor. Dacă Alibec fumează la pauză fiecărui meci câte o ţigară de ani de zile, nu înţeleg de ce se discuta acum pe această tema??? Ahhh. Este vorba de Euro 2016 şi sună mai bine ştirea. Faptul că nu sunt de acord că orice om să fumeze este cu totul altceva”, a scris Zicu pe Facebook.

Dacă tăcea, Zicu filozof rămânea. Aşa, n-a făcut altceva decât să arunce cu rahat în fotbalul românesc. Sportul nu se pupă niciodată cu alcoolul şi cu tutunul. Ca urmare, episoadele pe care le-a povestit n-ar fi trebuit niciodată date publicităţii. Insa lui Zicu ii place sa faca valuri, unele la fel de mari precum cele pe care le-a generat subiectul din Gazeta Sporturilor.

Alte stiri din Sport

Ultima oră