Premieră: Federer a câştigat al optulea titlu la Wimbledon

16 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Premieră: Federer a câştigat al optulea titlu la Wimbledon

Roger Federer a devenit primul jucător din istoria tenisului care a câștigat opt ​​titluri la Wimbledon. El l-a învins duminică, în finală, pe Marin Cilic din Croația, cu 6-3, 6-1, 6-4 .

"Mai bine decât să ții un trofeu și să câștigi azi este să fii sănătos", a declarat Federer, care nu a jucat în 2016 după apariția în semifinala Wimbledon, din cauza unui accident la genunchi. "Turneul pe care l-am jucat este magic, încă nu-mi vine să cred", a mai spus Federer, conform greenbaypressgazette.com.

În vârstă de 35 de ani, elveţianul Roger Federer este cel mai în vârstă jucător din Open Era care a câștigat titlul la Wimbledon. Victoria de duminică a crescut la 19 recordul de titluri de Grand Slam câștigate de Federer.

"Am dat  tot ce e mai bun și asta e tot ce am putut face", a declarat la rândul său Cilic, cu ochii înlăcrimaţi. "Am avut un parcurs uimitor și am jucat cel mai bun tenis din viața mea", a mai spus el.

Federer, care a câștigat ultimul titlu Wimbledon în 2012, a obţinut cel de-al 18-lea titlu de Grand Slam la Australian Open în ianuarie. Ultimul an în care Federer a câștigat două titluri de Grand Slam a fost în 2009, la Open-ul francez și la Wimbledon.

Federer este al treilea om din istorie care a câștigat mai multe titluri de Grand Slam în Open Era fără a pierde nici un set.

Alte stiri din Sport

Ultima oră