A treia finală în acest an. Hat-trick pentru Federer în faţa lui Nadal

03 Apr 2017 | scris de Radu Popescu
A treia finală în acest an. Hat-trick pentru Federer în faţa lui Nadal

Jucătorul elvețian de tenis Roger Federer credea că le-a văzut pe toate în cariera sa, dar la 35 de ani, după șase luni de pauză în 2016, el a reușit un spectaculos debut de sezon cu trei titluri cucerite, între care Mastersul 1.000 de la Miami, duminică, recunoscând că "este o nebunie, nu-mi revin",scriea gaerpres.ro.

 

"Este o nebunie, nici nu știu cum să explic. Nu am mai ajuns în finală la Miami de 11 ani și acum câștig turneul, ca și cum ar fi ceva obișnuit. La Indian Wells nu mai câștigasem din 2012 și am câștigat la fel, ca și cum ar fi fost ceva obișnuit. Openul Australiei, încercam să-l câștig din 2010 și l-am câștigat fără nicio problemă. Este o nebunie, nu-mi revin. Aceste victorii cred că demonstrează, o dată în plus, că pauza (de șase luni) a fost foarte importantă și că am luat cele mai bune decizii cu staff-ul meu în lunile dificile din vara trecută, iar acum a venit răsplata. Este fabulos. Pot să joc cu încredere și așa vreau să-mi închei cariera", a declarat Federer.

"În ciuda scorului (6-3, 6-4), finala a fost foarte disputată, a fost dificilă, a fost foarte cald. Au fost multe ghemuri foarte strânse la începutul meciului care l-ar fi putut aduce pe Rafa în avantaj. Am avut mult noroc că am câștigat primul set. În setul al doilea, am fost mai bine și am avut mai puține posibilități. Poate că am jucat mai bine în momentele cheie decât Rafa. Era important pentru mine să dau totul încă o dată, pentru că eram foarte obosit duminică după meciurile grele cu Tomas Berdych (6-2, 3-6, 7-6), din sferturile de finală, și Nick Kyrgios (7-6, 6-7, 7-6), din semifinale'', a mai spus Federer.

Roger Federer a câștigat turneul ATP Masters 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolar, duminică, după ce l-a învins în finală pe marele său rival spaniol Rafael Nadal, cu 6-3, 6-4.

Federer, care mai cucerise trofeul de la Miami în două rânduri, în 2005 și 2006, și-a trecut în palmares, la cei 35 de ani ai săi, al 91-lea titlu și al treilea din acest an, după Australian Open în ianuarie și Indian Wells în martie.

Grație acestui succes, Federer a urcat de pe locul 6 pe 4 în clasamentul ATP publicat luni, confirmând revenirea de excepție după un sezon 2016 scurtat de accidentări la genunchi și spate.

Alte stiri din Sport

Ultima oră