Patriarhia Română o premiază pe Simona Halep după victoria de la Wimbledon

16 Iul 2019 | scris de A.V.
Patriarhia Română o premiază pe Simona Halep după victoria de la Wimbledon

Simona Halep a revenit, luni, în ţară, după ce a câştigat pentru prima dată în carieră turneul de la Wimbledon.

Halep a sosit la aeroportul Otopeni cu o aeronavă British Airways şi a fost întâmpinată la scara avionului de ministru Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, de preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, de fostul tenismen Ilie Năstase, de preşdintele COSR, Mihai Covaliu, care i-au oferit buchete de flori. Şi preşedintele Klaus Iohannis a trimis un buchet de flori pentru jucătoarea română.

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea Simonei Halep cu cu Ordinul Naţional ”Steaua României”. Ceremonia va avea loc la o dată ulterioară.

La rândul ei, Patriarhia Română a decis să îi acorde Simonei cea mai înaltă distincţie a sa.

"Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române", se arată în comunicatul biroului de presă, citat de basilica.ro.

Data înmânării distincţiei va fi stabilită de comun acord.

„Anul acesta Wimbledon a devenit ortodox”, a scris Episcopul Huşilor pe pagina de Instagram după ce Simona Halep şi Novak Djokovici au devenit campionii turneului londonez, scrie basilica.ro.

Pe lângă pasiunea pentru sportul alb, cei doi au în comun faptul că sunt creştini ortodocşi şi nu s-au ferit niciodată să-şi afişeze convingerea religioasă în public.

Acest aspect a fost evidenţiat de Preasfinţitul Părinte Ignatie pe Social Media. „Câștigătorii sunt amândoi din Europa de Est și amândoi sunt creștini ortodocși, care pun mai presus de sport credința lor în Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a rememorat momentul când tenismenul sârb a fost decorat de Patriarhul Serbiei. Novak Djokovici, un mare filantrop, atunci când a primit Ordinul Sfântului Sava din partea Patriarhului Irineu al Serbiei, a declarat: "Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox".

De asemenea, ierarhul a reamintit declaraţia sportivei noastre când a primit crucea Sfântului Andrei din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie al Tomisului: „Mereu mă închin și cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic”.

Alte stiri din Sport

Ultima oră