SIMONA HALEP, CAMPIOANĂĂĂĂĂĂ!

13 Iul 2019 | scris de Andreea Vasilescu
SIMONA HALEP, CAMPIOANĂĂĂĂĂĂ! Galerie foto (7)

Simona Halep, prima jucătoare din România care câștigă Wimbledonul. O VICTORIE INCONTESTABILĂ ȘI PUR ȘI SIMPLU SUPERBĂ.

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneulul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Publicaţia Le Figaro scria că finala de la Wimbledon dintre Serena Williams şi Simona Halep trebuie urmărită deoarece în sfârşit se dispută un "meci mare" pe tabloul feminin din acest an.

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis un mesaj pe Facebook înainte și după partida Simona Halep - Serena Williams.

 /

SIMONA HALEP A FOST FELICITATĂ DE ÎNSĂȘI DUCESA DE CAMBRIDGE, KATE MIDDLETON, SOȚIA PRINȚULUI HARRY AL MARII BRITANII, venită special pentru acest moment fericit din cariera Simonei. La meci au asistat atât ducesa de Cambridge, Kate, cât și ducesa de Sussex, Meghan Markle.

„Ai jucat foarte bine! Ţi-ai depăşit temerile. Ai făcut un joc incredibil. A fost cu adevărat extraordinar! Savurează acest moment, bucură-te de sărbătoare!”, i-a transmis Kate Middleton, Simona mulţumindu-i acesteia pentru cuvintele frumoase transmise.

Și Reprezentanța Comisiei Europene la București a postat un mesaj despre meciul Simonei.

 /

Agresivitatea şi unghiurile deschise au fost de partea americancei, însă Halep s-a apărat exemplar şi a contraatacat devastator., scrie News.ro.

Mişcarea şi precizia loviturilor au fost în dreptul Simonei Halep, care a ajuns incredibil la unele mingi ce păreau imposibil de returnat.

Însă românca le-a ajuns şi le-a trimis înapoi imparabil.

La acest joc foarte bun al Simonei Halep s-au adăugat şi obişnuitele greşeli neforţate pe care Serena Williams le face în partidele ei.

UPDATE

Simona Halep a declarat, sâmbătă, că niciodată nu a făcut un meci mai bun precum cel cu Serena Williams din finala de la Wimbledon.

Halep a mai spus că visul mamei ei s-a îndeplinit sâmbătă, prin victoria de la Wimbledon.

"A fost cel mai bun meci al meu, ştiam că trebuie să fiu agresivă, că trebuie să joc perfect ca să pot să o înving. A fost o inspiraţie pentru noi şi este în continuare, pentu toate jucătoarele. Şi a fost cu atât mai mult o zi minunată că am putut să câştig contra ei o finală de grand slam. Înseamnă foarte mult petnru mine şi pentru familia mea (n.r. - că e prima româncă învingătoare la Wimbledon), cred că pentru toţi românii este un rezultat care poate inspira mulţi copilaşi să se apuce de tenis şi să fie şi ei campioni într-o zi. Sunt mai mult decât bucuroasă şi vreau să mă bucur de acest moment cât se poate de mult. Vreau să mă bucur de ceea ce s-a întâmplat aici, o să-mi iau o vacanţă mică şi după aceea din nou la treabă. Sunt încrezătoare şi vom vedea de la zi ce se se va întâmpla. Pot să spun că este cea mai bună zi din viaţa mea, dar nu aş uita finala de la Roland Garros, care a fost priumul meu grand slam. Pot să le pun pe aceeaşi linie şi să mă bucur de amândouă", a declarat Halep.

Întrebată de crede că turneul londonez este atât de special, Halep a răspuns: "Wimbledonul este pe o suprafaţă deopsebită, este iarbă şi se dispută în faţa unor oameni deosebiţi, familia regală. Am încercat să dau tot ce am mai bun şi să joc cel mai bun tenis al meu. De aceea am şi reuşit să câştig astăzi."

Serena Williams a declarat, sâmbătă, că Simona Halep a jucat excepţional în finala de la Wimbledon şi a subliniat că merită toate felicitările pentru victoria obţinută.

UPDATE

Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, că victoria obţinută de Simona Halep în finala turneului de la Wimbledon este cel mai istoric rezultat al tenisului românesc.

“Cred că e cel mai istoric rezultat al tenisului românesc. O felicit pe ea şi pe părinţii ei. Dacă rezultatul ăsta este bun şi pentru ţară cu atât mai mult. Dar în primul rând este meritul ei, nu e meritul României. Simona trebuie să se concentreze numai pe grand slamuri. A fost numărul unu. US Open trebuie să fie pentru ea următorul grand slam câştigat”, a spus Năstase la Pro X.

El a precizat că nu se aştepta ca Simona Halep să o învingă atât de categoric pe Serena Williams. Năstase a mai spus că Halep face parte din galeria celor mai mari sportivi români. “Şi o să continue. Nu o să se oprească aici”, a adăugat fostul sportiv.

El consideră că Halep trebuie să se concentreze de acum încolo doar pe turneele de grand slam şi să nu se gândească la clasamentul mondial.

Ion Ţiriac a declarat, sâmbătă, la Eurosport, că Simona Halep îşi foloseşte mai mult în ultimul timp calităţile, subliniind că aceasta este destul de rapidă, dar încă nu se deplasează destul de bine.

"Acum două săptămâni, după Roland Garros, când nu a jucat cum şi-a dorit, s-a antrenat foarte bine. După primele 2-3 meciuri am văzut că joacă tot mai bine şi i-am zis, dacă o deplasezi pe Serena, ai şanse. Foloseşte mai mult armele proprii, reverul cu două mâini în lung de linie. Simona este foarte rapidă, dar încă nu se deplasează destul de bine, dar a progresat aici, a stat mai aproape de linie şi a avut abilitatea de a juca demivoleuri. A jucat fix ce trebuia să joace. România este o ţară de 22 de milioane, Simona este principala personalitate sportivă, cred că performanţa ei va aduce la tenis încă 10.000 de copii, sper să fie aşa", a declarat Ţiriac.

Regina gimnasticii mondiale, Nadia Comăneci, a caracterizat-o sâmbătă drept “regina ierbii” pe Simona Halep, după ce aceasta a câştigat turneul de la Wimbledon. “Regina ierbii @simonahalep @wimbledon champ”, a scris Nadia Comăneci, sâmbătă, pe Facebook.

 /

Managerul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a spus, că Simona Halep duce România în elita sportului mondial după victoria de la Wimbledon. “Cuvintele sunt prea mici. Felicitari, Simona Halep si multumim pentru ca duci Romania in elita sportului mondial!

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră