Nike a creat hijab-ul pentru sportivele musulmane (VIDEO)

08 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Nike a creat hijab-ul pentru sportivele musulmane (VIDEO)

Moda islamică se instalează și în sport. Numeroase firme au înțeles această necesitate și s-au pus pe treabă, cum este acum cazul Nike.

Firma americană ”cu virgulă” (ne referim aici la simbolul asemănător unei virgule) a conceput un echipament destinat exclusiv sportivelor musulmane din întreaga lume, dar mai ales din Orientul Mijlociu, scrie 7sur7.be

 

 

Denumit ”Nike Pro Hijab” (hijab-ul fiind vălul islamic care acoperă doar fața), echipamentul special răspunde unei cereri în creștere în unele țări musulmane și a fost creat pentru a ușura participarea sportivelor musulmane la competiții.

”Misiunea Nike este de a găsi noi inspirații pentru toți sportivii. Suntem convinși că Nike poate continua să ofere noi produse și inovații pentru sportivi, în special cei din Orientul Mijlociu, unde era nevoie de o gamă de astfel de produse. Așa vor putea fi mai performanți”, explică Megan Saalfeld, purtătorul de cuvânt al Nike.

Pentru campania publicitară, firma americană a făcut apel la patinatoarea Zahra Lari,din Emiratele Arabe Unite. ”Oamenii cred sau vă spun că nu puteți face anumite lucruri, dar eu le voi arăta că puteți face totul. Am fața acoperită de văl, sunt musulmană, vin dintr-o țară din deșert și practic un sport de iarnă”, a declarat sportiva pentru Vogue Arabia.

 

Nike a decis să se lanseze în producția de echipamente din gama ”Pro Hijab” după Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, unde Sarah Attar a fost una dintre primele sportive saudite care a participat la probele feminine olimpice. Țara sa a obligat-o să poarte o ținută islamică. Noua creație a Nike urmează să fie disponibilă (în diferite culori și dimensiuni) din primăvara lui 2018.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră