Ilie Năstase: Dacă aş mai spune ceva despre Serena, aş fi băiat rău

27 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ilie Năstase: Dacă aş mai spune ceva despre Serena, aş fi băiat rău

Fostul mare campion de tenis a declarat pentru Associated Press că va fi considerat "băiat rău" dacă ar mai aspune ceva despre Serena Williams, relatează tennis.com.

Ilie Năstase, căpitanul echipei României la Fed Cup, a făcut speculaţii săptămâna trecută despre culoarea pielii copilului pe care îl așteaptă jucătoarea americană de tenis Serena Williams.

Întrebat marți despre reacţia lui Williams la remarcile sale, Năstase a declarat pentru Associated Press: "Orice aş spune, eu sunt băiatul rău".

De asemenea, Năstase a pus la îndoială legitimitatea de a scrie despre comentariile sale dinaintea meciului de Fed Cup împotriva Marii Britanii.

"De ce să scrii o poveste de genul ăsta? Doar să ai un scandal?.lte  Sunt lucruri mult mai importante de făcut", a spus Năstase într-un interviu telefonic din Budapesta, Ungaria.

Ulterior, într-un interviu acordat marţi news.ro, după cel acordat AP, Năstase a negat din nou că ar fi făcut comentarii rasiste la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams.

De asemenea, el a amintit de un incident avut de Irina Spîrlea cu sora Serenei, Venus Williams, în semifinalele US Open din 1997. La una dintre pauze, cele două jucătoare s-au ciocnit, niciuna nedorind să-i facă loc celeilalte să treacă spre scaunul de odihnă. După acel meci, tatăl surorilor Williams a declarat despre jucătoarea română că este „un curcan alb şi urât”.

„Aduceţi-i dumneavoastră aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat. Eu ce să-i spun? A ieşit prea mult din context, e o nebunie ce se întâmplă acum. Eu nu mai pot şi nu mai rezist în treburile astea, e nebunie curată. Mai au să-mi spună că nu am voie să mai trăiesc. Eu nu am făcut nicio remarcă rasistă, nu ştiu care este remarca rasistă. Ăsta e rasism? Că am spus că poate ieşi ciocolată cu lapte? Păi dacă spuneam că o să iasă un negru urât? Ăla e rasism. Cum a spus tatăl ei despre Irina Spîrlea că e un curcan alb urât. Eu am spus ciocolată, pentru că bărbatul ei este blond. Eu am făcut o glumă, dacă această glumă este considerată o remarcă rasială, mi se pare că e ieşită prea mult din context. Suntem nebuni, pe cuvânt de onoare. Şi nu ei, străinii, noi, românii. Dar când ei ne fac ţigani pe unde mergem? Mie mi-a plăcut de Mutu, ce declaraţie a făcut Mutu, că era făcut ţigan când juca la Chelsea şi la Fiorentina”, a declarat Năstase.

Alte stiri din Sport

Ultima oră