Fostul mare atacant italian Paolo Rossi a murit la vârsta de 64 de ani

10 Dec 2020 | scris de A.V.
Fostul mare atacant italian Paolo Rossi a murit la vârsta de 64 de ani

Fostul mare atacant italian Paolo Rossi, cel care a condus naționala Italiei, în 1982, la câștigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind șase goluri, a murit la vârsta de 64 de ani.

Vestea a venit în toiul nopții din partea soției sale, Federica Cappelletti, care a afișat pe Instagram mesajul „Pentru totdeauna”, alături de o fotografie a ei cu soțul ei.

Simultan, directorul adjunct al RaiSport, Enrico Varriale, a anunțat dispariția lui 'Pablito': „O veste foarte tristă, ne-a lăsat un om de neuitat, care ne-a făcut să ne îndrăgostim cu toții în acea vară a lui 82”.

Presa italiană scrie că Paolo Rossi suferea de o boală incurabilă.

Paolo Rossi, născut în 23 septembrie 1956, la Prato, este un fost jucător italian de fotbal. În 1982 a condus naționala Italiei către câștigarea Campionatului Mondial înscriind șase goluri, primind Balonul de Aur.

Este unul din cei trei jucători care au câștigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiției, Balonul de Aur - cel mai bun jucător și Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 și Mario Kempes în 1978.

Alte stiri din Sport

Ultima oră