Daniel Dobre, antrenorul lui Halep: Cu Darren Cahill lângă noi, Simona n-ar mai pierde un meci tot anul

16 Iul 2019 | scris de A.V.
Daniel Dobre, antrenorul lui Halep: Cu Darren Cahill lângă noi, Simona n-ar mai pierde un meci tot anul

Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre performanţa româncei de la Wimbledon, la emisiunea "Marius Tucă Show" , difuzată, marți, live, pe platformele online mediafax.ro, gandul.info, miscareaderezistenta.ro, smartfm.ro și OnAir la SMART FM.

Omul care stă în spatele campioanei a povestit toate trăirile de la Wimbledon, momentul în care a simţit că Simona va câştiga turneul şi rolul antrenorului în pregărtirea unui sportiv de nivel superior.

Dobre a comparat-o pe Simona cu cei mai buni jucători din tenisul mondial, Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic.

"Simona este cea mai independentă jucătoare, cred că nici Federer nu este aşa independent ca Simona. Am văzut momente la turnee, înainte de meci, când ploua sau în alte momente, dacă îi vezi pe Federer, Nadal şi Djokovic cum se distrează ca nişte copii, râzi. Apoi, când vine coach-ul şi îi zice lui Federer să meargă să vorbească despre meci, pleacă instantaneu şi merge ca un bebeluş. Simona este o fire foarte independentă, d-asta este acolo sus. Este cu totul altfel şi d-asta cred că este acolo unde este", a explicat Daniel Dobre, în dialogul cu jurnalistul Marius Tucă.

Ne-am simţit bine. Noi din tribună, ea din teren. Simţim starea ei, comunicăm la nivel regulamentar, la turneele WTA cobor lângă ea. La concursurile de Mare Şlem mă uit la ea şi ne înţelegem din priviri. Are momente în care se descurcă mai bine singură, dar sunt momente când are nevoie şi de mai multă energie din lojă”, a spus Daniel Dobre.

Omul care i-a fost alături din martie susţine că anumite cuvinte ajung până la Simona, dar că aceasta încearcă să-şi păstreze echilibrul: "Simona nu citeşte ce se scrie despre ea, dar uneori mai ajung la ea lucruri. Nu neapărat că nu-i fac bine. Kerber a pierdut în turul doi, iar eu citesc presa germană. Nu am găsit un cuvânt urât care să o tragă în jos. A pierdut, a zis că vrea să se odihnească şi au trecut peste. Simona vrea să transmită că s-ar putea lucra şi la noi într-un mod pozitiv, cu înţelegere, răbdare. Sunt mulţi sportivi care din punct vedere tactic performează bine, dar mental nu sunt ok. Cred că lumea trebuie să preia şi mesajele pe care le transmite. Simona transmite mesaje şi pentru cei care vin din urmă. Halep e sportivul ideal, perfect, total, aproape perfect, că nu există perfecţiune. Eu o ştiu de mult timp", a declarat antrenorul.

El susţine că partea mentală contează mult într-un meci, dar şi pe termen scurt, mediu şi lung. De-a lungul timpului, Halep a învăţat să-şi gestioneze emoţiile: "Simona a jucat tenis bine de mai mulţi ani. S-a schimbat mult din punct de vedere al experienţei, al trăirilor pe care le are, al gestionării momentelor dificile, al acceptării înfrângerii. Accepta greu înfrângerile înainte", a declarat Dobre.

Vă spun un lucru şi o spun din trăirile mele. Şi eu am jucat, dar la un nivel mult mai mic. Ruşinea! Ruşinea de a pierde! Joci, ai mingea cum a fost la Madrid când a lovit-o mingea cu Bertens. Râde lumea de tine, în altă parte tu râzi de alţii. Unii zic: 'Haide, mă! Eşti aşa de prost? Ruşinea! Cum să fii eliminat în primul tur?' Pleci cu anumite automatisme de comportament. La Simona nu se pune problema, pentru că nu i s-a întâmplat în familie, dar în jurul tău ajung aceste lucruri. Cred că s-a schimbat mult. Darren reuşit să schimbe, a făcut asta prin felul lui de a fi. El spunea: 'Ai pierdut, care e problema?'", a mai spus Dobre.

 

 

 

 

/p>/p>

Alte stiri din Sport

Ultima oră